Медведев 20. октобра говори у Скупштини Србије

Премијер Русије Дмитриј Медведев говориће на посебној сједници Скупштине Србије, у недјељу 20. октобра, у 15 часова - сазнају "Новости".

Србија 12.10.2019 | 07:26
Медведев 20. октобра говори у Скупштини Србије
Други човјек Руске Федерације долази у Београд поводом 75. годишњице ослобођења Београда у Другом свјетском рату 20. октобра 1944. године, а том приликом ће се обратити и посланицима. Сједници у част Медведева, осим парламентараца, присуствоваће и политички врх наше земље, као и представници дипломатског кора.

Према нашим сазнањима, претходница посјете премијера Медведева већ се налази у Београду због последњих припрема око његовог доласка у нашу земљу. Домаћин госту из Русије биће предсједница Владе Ана Брнабић, а у организацију посјете укључени су и Предсједништво и српски парламент. Медведев ће имати и разговоре са предсједником Србије Александром Вучићем.

Садашњи премијер Русије био је у нашој земљи прије тачно 10 година, када је српска престоница обиљежавала 65 година од ослобођења. Тада се обратио посланицима као први предсједник неке стране земље који је говорио у Скупштини Србије, а и њему је наш законодавни дом био први страни парламент у којем је држао говор. У обраћању је неколико пута поновио колико се диви антифашистичкој борби нашег народа.

- Ви сте се храбро борили против фашизма. Такав отпор нацистима није пружан свуда - поручио је тада Медведев.



Обилази и Храм Светог Саве

Чланови руског и српског протокола договарају се и о најситнијим детаљима посјете, као и шта ће све Медведев обићи. На "мапи" ће готово извијесно бити и Храм Светог Саве који се завршава захваљујући средствима које је одобрио предсједник Русије Владимир Путин. Више милиона евра, за финално украшавање ентеријера светиње, издвојила је руска компанија "Гаспромњефт.

(Новости)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Лука Бања Лука

12.10.2019 06:56

А да се ми припојимо русији? ста висе отеземо? Ал сметали би нам онда Руси највјероватније....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

12.10.2019 09:20

Молим да се оформи руска база у Републици Српској и Србији како би се сузбио амерички малигни утицај и спречило ширење нестабилности у нашој земљи, хитно.

Name

Рале

12.10.2019 10:18

Кад су Срби гинули ви сте само били суздрзани или забринути.Кад се народ узда у друге а сам ниста не подузима нема ту среце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Република Српска

12.10.2019 20:15

Добро дошао премијеру братске Русије...

ОДГОВОРИТЕ