EK: Šest i po minuta praznog hoda Cedevite Olimpije i poraz!

Uniks je to znao da iskoristi. . .  Cedevita Olimpija vodila 35 minuta pa izgubila 13 razlike.  Košarkaši UNIKS-a savladali su Cedevitu Olimpiju 80:67 u drugom kolu Evrokupa.  Lokomotiva može jednom da kiksne, ali ne može sto puta! Brejk Monaka i rutinsko slavlje Galatasaraja.  Trento preplivao Moraču, Unikaha slavila u Poljskoj.  Italijani dobili dramu u Podgorici.

Košarka 09.10.2019 | 21:11
EK: Šest i po minuta praznog hoda Cedevite Olimpije i poraz!
Ljubljančani su vodili 35 minuta u Kazanju, imali su +13 u trećoj četvrtini, ali su u poslednjem kvartalu ubacili samo 7 poena.

Ruski tim je predvodio Džamar Smit sa 21 poenom (6/7 iz igre, 3/4 trojke) uz 6 asistencija.

Dvocifren učinak imali su još Aleks Tajus sa 13 poena uz 6 skokova, te Erik Mekolum sa 11 poena.

Kostas Kajmakoglu je bio na korak od dabl-dabla, zabeležio je po 9 poena i skokova.

Goste iz Ljubljane nosio je Marko Simonović sa 13 poena uz 5 skokova, dok je 11 dodao Rajan Boutrajt.

UNIKS je ostvario prvu pobedu u sezoni, dok je Cedevita Olimpija doživela drugi poraz.

Dve utakmice – dva poraza. Nije dobro počeo novi projekat Ljubljančana. Cedevita Olimpija je ima sve manje šanse da ove sezone igra bitnu ulogu u Evrokupu, pošto je posle neuspeha u duelu sa Darušafakom pretrpela udarac u bradu i u Kazanju. Bolji od tima Slavena Rimca bio je Uniks – 80:67.

Poslebno goste može da boli način na koji su ostali bez priželjkivanog brejka. Pred kraj treće deonice imali su čak 13 poena viška, a onda su neobjašnjivo stali, šest i po minuta nisu uspeli ništa da pogode, a prazan hod između dva pogotka Marka Simonovića ruski predstavnik je uspeda iskoristi, pređe u vođstvo i rutinski privede meč kraju. Dovoljno za premijerno slavlje u Grupi C, čime se iskupio za prošlonedeljni poraz u Breši.

U pobedničkom sastavu najviše poena skupio je Džamar Smit (21), pratili su ga Aleks Tajs (13) i ErikMekalom (11), dok je u ekipi Cedevite Olimpija – koja je dala samo sedam poena u poslednjoj četvrtini –  bolji od ostalih, po košgeterskom učinku, bio doskorašnji srpski reprezentativac, Marko Simonović (13), a Rajan Boutrajt je borjao do 11. Bivši član Partizana Edo Murić i nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Jaka Blažič zaustavili su se na „koti devet“.

U narednom kolu ove grupe Cedevita Olimpija ide u Brešu, dok Uniks putuje u Francusku na megdan Nanteru.

Lokomotiva može jednom da kiksne, ali ne može sto puta! Brejk Monaka i rutinsko slavlje Galatasaraja. Lokomotiva sa 40% šuta do +14 protiv Venecije. Košarkaši ruske Lokomotive Kubanj ubedljivo su savladali italijansku Veneciju 77:63, u drugom kolu Partizanove Grupe B Evrokupa.

Potop Venecije u Krasnodaru. Može Lokomotiva, najveći favorit za trofej u Evrokupu, jednom da kiksne, ali ne može sto puta. Pravo na taj „slobodan dan“ ruski sastav je iskoristio u prvom kolu, kada je izgubio od Ritasa u Litvaniji. Zato su ovog puta Železničari gazili do kraja i lako dobili Veneciju – 77:63.

Držali su se Italijani u igri do početka poslednje četvrtine. Na sredini druge četvrtine su u jednom momentu imali i poen prednosti, ali su pred sam kraj trećeg kvartala imali samo tri poena zaostatka (51:48). Kada je na red došla poslednja četvrtina, Lokomotiva je dodala gas. I glatko pobegla. Za tili čas je bilo 16 poena razlike (68:52), pa su se tu sve nade Venecije da može do iznenađenja ugasile.

Najefikasniji igrač u Lokomotivi bio je Sem Deker sa 15 poena, dok je Dmitrij Kulagin ubacio 14, a u sastavu Venecije Ostin Dej je bio najbolji sa 11 poena.

Ekipa Galatasaraja je upisala i drugu pobedu u Evrokup. Nemački Oldenburg je samo u prvom četvrtini uspeo namuči Turke, koji su rutinski slavili sa 92:79.

Nemci su bolje otvorili meč, igrali su sjajno u tih 10 minuta i dobili prvu četvrtinu sa 24:13. Posle toga Galatasaraj je krenuo polako, ali sigurno, da lomi rivala i okreće utakmicu. Već do poluvremena sastav iz Istanbula je napravio preokret (41:37).

Najbliže što je Oldenburg prišao je šest poena, u dva navrata poslednje četvrtine, ali je Galatasaraj uspevao da zadrži kontrolu nad utakmicom i rezultatom.

Do velikog „brejka“ došao je i Monako, koji je pobedio Promiteas – 77:74. Iako su Francuzi vodili skoro sve vreme, finiš je bio dramatičan, pošto je domaćin uspeo da zapreti dolaskom na dva poena zaostatka. Ipak, do obrta nije došlo.

Dilan Enis sa 19 poena je predvodio Kneževe do trijumfa, a najveća pomoć mu je bio Erik Bukner sa 16.

Ruski tim je stigao do dvocifrene pobede uprkos očajnom šutu iz igre, svega 44% za dva i tek 28% za tri poena (ukupno oko 40%).

"Lokose" je predvodio Sem Deker sa 15 poena, a po 14 su dodali Vil Kamings i Dmitri Kulagin uz 7 skokova.

Dabl-dabl je zabeležio Alan Vilijams sa 12 poena i 13 skokova, dok je srpski košarkaš Dragan Apić postigao 6 poena uz po 2 skoka, asistencije i ukradene lopte.

U timu Venecije najefikasniji je bio Ostin Dej sa 14 poena i 7 skokova, 11 je dodao Mičel Vat, a 10 Stefano Tonut.

Drugu pobedu ostvario je i francuski Monako našeg trenera Saše Obradovića, koji je nadigrao Promiteas 77:74, na gostovanju u Patri.

"Kneževi" su ispustili dvocifrenu prednost sa poluvremena, Grci stižu na koš zaostatka u poslednjem minutu (70:72), ali Bakner i Klemons rešavaju poslednje napade Monaka za važan "brejk".

Monako je predvodio Dilan Enis sa 19 poena, 16 je postigao Erik Bakner, dok je dvocifren učinak imao još Entoni Klemons sa 13.

U ekipi Promiteasa najefikasniji je bio Oktaviju Elis sa 17 poena uz 5 skokova, a 14 je dodao Dimitris Agravanis.

Košarkaši turskog Galatasaraja ostvarili su drugu pobedu u Grupi D Evrokupa. Turski tim je u drugoj rundi ubedljivo savladao nemački Oldenburg 92:80.

Istanbulski tim je zaostajao 11 poena posle prvog perioda, ali je već do poluvremena preokrenuo na 41:37, da bi meč rešili u trećem kvartalu u kojem su ubacili 30 poena za nedostižnih +15 (71:56).

Galatasaraj je predvodio Zek Ougust sa 18 poena uz 6 skokova, dok je Aron Herison dodao 17 poena uz 8 asistencija.

Ben Mur i Lazerik Džons su ubacili po 13, a 11 uz 7 skokova imao je Jigit Arslan.

Najefikasniji u ekipi Oldenburga bio je Riki Polding sa 17 poena, dok su ga sa po 16 pratili Geri Blejks i Rašid Mahalbašić.

Trento preplivao Moraču, Unikaha slavila u Poljskoj. Italijani dobili dramu u Podgorici.

Loše je Budućnost krenula u novu sezonu Evrokupa. Drugo kolo – drugi poraz. Ovog puta na svom terenu, od italijanskog Trenta, koji je dobio dramu u poslednjim minutima meča – 77:68.

Odlično su igrali Italijani, dobili su glatko prve dve četvrtine. Na poluvremenu je pisalo na semaforu 43:34 za goste. Budućnost se trgla u nastavku, dominirala je terenom u trećem delu meča, koji je dobila sa 25:13, pa je u poslednjih 10 minuta utakmice ušla sa tri poena prednosti – 59:56.

I umesto završnog udarca, Budućnost je krenula da pada. Trento je napravio seriju 13:2, poveo 69:61 i došao nadomak trijumfa. A, onda su stali i gosti! Podgoričani su ušli u seriju, a Danilo Nikolić je trojkom za 68:69 na minut pre kraja digao publiku na noge.

Klatno se od tog momenta ponovo pomerilo. Trento je pogodio trojku, pa Nikolić promašio novi šut, da bi Italijani sve rutinski odradili do kraja meča i još i ubedljivo slavili, ubacivši i šut za tri poena u poslednjoj sekundi.

Džastin Kobs je sa 19 poena i osam asistencija predvodio Budućnost, dok su na drugoj strani bolji od ostalih bili Džejms Blekmon sa 19 i Rašard Keli sa 15 poena i devet skokova.

Unikaha je upisala vrednu pobedu u gostima protiv Gdinje i sada ima bilans 2-0 na tabeli grupe D – 66:59.

Utakmica puna preokreta odigrana je u Poljskoj, Španci su dobili prvu četvrtinu sa 12:6, a Gdinja drugu sa 24:16, pa je imala prednost na poluvremenu.

Kvalitet Unikahe je došao do izražaja u nastavku, pa neke drame nije ni bilo. Tim iz Malage je u trećoj četvrtini poveo sa 34:33 i do kraja utakmice vođstvo više nije ispuštao.

Najbolji u pobedničkom sastavu bio je Dion Tompson sa 21 poenom, dok je srpski košarkaš Aleksa Avramović doprineo sa četiri poena.

Grupa A:

Promiteas – Monako 74:77
Andora – Ulm
Virtus – Makabi Rišon

Grupa B:

Lokomotiva Kubanj – Venecija 77:63
Limož – Virtus
utorak: Partizan – Tofaš 93:80

Grupa C:

UNIKS – Cedevita Olimpija 80:67
utorak Darušafaka – Nanter 72:65
utorak Huventud – Breša 81:68

Grupa D:

Galatasaraj – Oldenburg 92:80
Gdanjsk – Unikaha 59:66
Budućnost – Trento 68:77

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar