ЕК: Шест и по минута празног хода Цедевите Олимпије и пораз!

Уникс је то знао да искористи. . .  Цедевита Олимпија водила 35 минута па изгубила 13 разлике.  Кошаркаши УНИКС-а савладали су Цедевиту Олимпију 80:67 у другом колу Еврокупа.  Локомотива може једном да киксне, али не може сто пута! Брејк Монака и рутинско славље Галатасараја.  Тренто препливао Морачу, Уникаха славила у Пољској.  Италијани добили драму у Подгорици.

Кошарка 09.10.2019 | 21:11
ЕК: Шест и по минута празног хода Цедевите Олимпије и пораз!
Љубљанчани су водили 35 минута у Казању, имали су +13 у трећој четвртини, али су у последњем кварталу убацили само 7 поена.

Руски тим је предводио Џамар Смит са 21 поеном (6/7 из игре, 3/4 тројке) уз 6 асистенција.

Двоцифрен учинак имали су још Алекс Тајус са 13 поена уз 6 скокова, те Ерик Меколум са 11 поена.

Костас Кајмакоглу је био на корак од дабл-дабла, забележио је по 9 поена и скокова.

Госте из Љубљане носио је Марко Симоновић са 13 поена уз 5 скокова, док је 11 додао Рајан Боутрајт.

УНИКС је остварио прву победу у сезони, док је Цедевита Олимпија доживела други пораз.

Две утакмице – два пораза. Није добро почео нови пројекат Љубљанчана. Цедевита Олимпија је има све мање шансе да ове сезоне игра битну улогу у Еврокупу, пошто је после неуспеха у дуелу са Дарушафаком претрпела ударац у браду и у Казању. Бољи од тима Славена Римца био је Уникс – 80:67.

Послебно госте може да боли начин на који су остали без прижељкиваног брејка. Пред крај треће деонице имали су чак 13 поена вишка, а онда су необјашњиво стали, шест и по минута нису успели ништа да погоде, а празан ход између два поготка Марка Симоновића руски представник је успеда искористи, пређе у вођство и рутински приведе меч крају. Довољно за премијерно славље у Групи Ц, чиме се искупио за прошлонедељни пораз у Бреши.

У победничком саставу највише поена скупио је Џамар Смит (21), пратили су га Алекс Тајс (13) и ЕрикМекалом (11), док је у екипи Цедевите Олимпија – која је дала само седам поена у последњој четвртини –  бољи од осталих, по кошгетерском учинку, био доскорашњи српски репрезентативац, Марко Симоновић (13), а Рајан Боутрајт је борјао до 11. Бивши члан Партизана Едо Мурић и некадашњи кошаркаш Црвене звезде Јака Блажич зауставили су се на „коти девет“.

У наредном колу ове групе Цедевита Олимпија иде у Брешу, док Уникс путује у Француску на мегдан Нантеру.

Локомотива може једном да киксне, али не може сто пута! Брејк Монака и рутинско славље Галатасараја. Локомотива са 40% шута до +14 против Венеције. Кошаркаши руске Локомотиве Кубањ убедљиво су савладали италијанску Венецију 77:63, у другом колу Партизанове Групе Б Еврокупа.

Потоп Венеције у Краснодару. Може Локомотива, највећи фаворит за трофеј у Еврокупу, једном да киксне, али не може сто пута. Право на тај „слободан дан“ руски састав је искористио у првом колу, када је изгубио од Ритаса у Литванији. Зато су овог пута Железничари газили до краја и лако добили Венецију – 77:63.

Држали су се Италијани у игри до почетка последње четвртине. На средини друге четвртине су у једном моменту имали и поен предности, али су пред сам крај трећег квартала имали само три поена заостатка (51:48). Када је на ред дошла последња четвртина, Локомотива је додала гас. И глатко побегла. За тили час је било 16 поена разлике (68:52), па су се ту све наде Венеције да може до изненађења угасиле.

Најефикаснији играч у Локомотиви био је Сем Декер са 15 поена, док је Дмитриј Кулагин убацио 14, а у саставу Венеције Остин Деј је био најбољи са 11 поена.

Екипа Галатасараја је уписала и другу победу у Еврокуп. Немачки Олденбург је само у првом четвртини успео намучи Турке, који су рутински славили са 92:79.

Немци су боље отворили меч, играли су сјајно у тих 10 минута и добили прву четвртину са 24:13. После тога Галатасарај је кренуо полако, али сигурно, да ломи ривала и окреће утакмицу. Већ до полувремена састав из Истанбула је направио преокрет (41:37).

Најближе што је Олденбург пришао је шест поена, у два наврата последње четвртине, али је Галатасарај успевао да задржи контролу над утакмицом и резултатом.

До великог „брејка“ дошао је и Монако, који је победио Промитеас – 77:74. Иако су Французи водили скоро све време, финиш је био драматичан, пошто је домаћин успео да запрети доласком на два поена заостатка. Ипак, до обрта није дошло.

Дилан Енис са 19 поена је предводио Кнежеве до тријумфа, а највећа помоћ му је био Ерик Букнер са 16.

Руски тим је стигао до двоцифрене победе упркос очајном шуту из игре, свега 44% за два и тек 28% за три поена (укупно око 40%).

"Локосе" је предводио Сем Декер са 15 поена, а по 14 су додали Вил Камингс и Дмитри Кулагин уз 7 скокова.

Дабл-дабл је забележио Алан Вилијамс са 12 поена и 13 скокова, док је српски кошаркаш Драган Апић постигао 6 поена уз по 2 скока, асистенције и украдене лопте.

У тиму Венеције најефикаснији је био Остин Деј са 14 поена и 7 скокова, 11 је додао Мичел Ват, а 10 Стефано Тонут.

Другу победу остварио је и француски Монако нашег тренера Саше Обрадовића, који је надиграо Промитеас 77:74, на гостовању у Патри.

"Кнежеви" су испустили двоцифрену предност са полувремена, Грци стижу на кош заостатка у последњем минуту (70:72), али Бакнер и Клемонс решавају последње нападе Монака за важан "брејк".

Монако је предводио Дилан Енис са 19 поена, 16 је постигао Ерик Бакнер, док је двоцифрен учинак имао још Ентони Клемонс са 13.

У екипи Промитеаса најефикаснији је био Октавију Елис са 17 поена уз 5 скокова, а 14 је додао Димитрис Аграванис.

Кошаркаши турског Галатасараја остварили су другу победу у Групи Д Еврокупа. Турски тим је у другој рунди убедљиво савладао немачки Олденбург 92:80.

Истанбулски тим је заостајао 11 поена после првог периода, али је већ до полувремена преокренуо на 41:37, да би меч решили у трећем кварталу у којем су убацили 30 поена за недостижних +15 (71:56).

Галатасарај је предводио Зек Оугуст са 18 поена уз 6 скокова, док је Арон Херисон додао 17 поена уз 8 асистенција.

Бен Мур и Лазерик Џонс су убацили по 13, а 11 уз 7 скокова имао је Јигит Арслан.

Најефикаснији у екипи Олденбурга био је Рики Полдинг са 17 поена, док су га са по 16 пратили Гери Блејкс и Рашид Махалбашић.

Тренто препливао Морачу, Уникаха славила у Пољској. Италијани добили драму у Подгорици.

Лоше је Будућност кренула у нову сезону Еврокупа. Друго коло – други пораз. Овог пута на свом терену, од италијанског Трента, који је добио драму у последњим минутима меча – 77:68.

Одлично су играли Италијани, добили су глатко прве две четвртине. На полувремену је писало на семафору 43:34 за госте. Будућност се тргла у наставку, доминирала је тереном у трећем делу меча, који је добила са 25:13, па је у последњих 10 минута утакмице ушла са три поена предности – 59:56.

И уместо завршног ударца, Будућност је кренула да пада. Тренто је направио серију 13:2, повео 69:61 и дошао надомак тријумфа. А, онда су стали и гости! Подгоричани су ушли у серију, а Данило Николић је тројком за 68:69 на минут пре краја дигао публику на ноге.

Клатно се од тог момента поново померило. Тренто је погодио тројку, па Николић промашио нови шут, да би Италијани све рутински одрадили до краја меча и још и убедљиво славили, убацивши и шут за три поена у последњој секунди.

Џастин Кобс је са 19 поена и осам асистенција предводио Будућност, док су на другој страни бољи од осталих били Џејмс Блекмон са 19 и Рашард Кели са 15 поена и девет скокова.

Уникаха је уписала вредну победу у гостима против Гдиње и сада има биланс 2-0 на табели групе Д – 66:59.

Утакмица пуна преокрета одиграна је у Пољској, Шпанци су добили прву четвртину са 12:6, а Гдиња другу са 24:16, па је имала предност на полувремену.

Квалитет Уникахе је дошао до изражаја у наставку, па неке драме није ни било. Тим из Малаге је у трећој четвртини повео са 34:33 и до краја утакмице вођство више није испуштао.

Најбољи у победничком саставу био је Дион Томпсон са 21 поеном, док је српски кошаркаш Алекса Аврамовић допринео са четири поена.

Група А:

Промитеас – Монако 74:77
Андора – Улм
Виртус – Макаби Ришон

Група Б:

Локомотива Кубањ – Венеција 77:63
Лимож – Виртус
уторак: Партизан – Тофаш 93:80

Група Ц:

УНИКС – Цедевита Олимпија 80:67
уторак Дарушафака – Нантер 72:65
уторак Хувентуд – Бреша 81:68

Група Д:

Галатасарај – Олденбург 92:80
Гдањск – Уникаха 59:66
Будућност – Тренто 68:77

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар