Zašto je Francuz ukrao saigraču sat od 70.000 evra?!

Doskorašnji talenat Nice objasnio neprijatnu situaciju iz svog ugla. Nije se branio, već izvinjavao.

Fudbal 03.10.2019 | 18:46
Zašto je Francuz ukrao saigraču sat od 70.000 evra?!
Fudbalski klub Nica doživeo je veliku neprijatnost, zbog koje će dugo crveneti.

Već je dobro poznato da je tamošnji talenat Lamin Dijabi Fadiga (18) ukrao pre dve nedelje nedelje skupoceni sat saigrači Kasperu Dolbergu (21, na slici), vredan oko 70.000 evra.

Momak kome je predviđana velika budućnost u klubu ukrao je taj sat 16. septembra, u svlačionici, odmah posle treninga, a ove nedelje je objasnio zašto je to uradio.

I to nakon što je očekivano dobio otkaz.

"Izvinjavam se navijačima i svima koji vole klub. Mnogi su me podržavali otkako sam debitovao za klub u koji sam došao kao 14-godišnjak. Razočarani su i dugujem im objašnjenje. Ponosno sam nosio dres kluba iz detinjstva prošle sezone. Nažalost bio sam povređen nekoliko meseci, a povratak na teren odložen je zbog crvenog kartona koji sam dobio igrajući za ekipu do 19 godina. To je na mene psihički uticalo, a teška situacija bila je u velikoj suprotnosti sa uspehom i aurom Kaspera, mog saigrača", naveo je on.

"Uzeo sam njegov sat bez razloga, možda i pomalo iz ljubomore. Umesto da pokušam da se borim na terenu, da mu budem konkurencija za mesto u timu, glupo sam reagovao. Nisam to uradio kako bih stekao nešto, već iz prkosa, frustracije i osećaja diskreditovanosti. Imam samo 18 godina, ali to nije izgovor. Izvinio sam se saigraču, treneru, direktoru kluba, kapitenu. Preuzeo sam odgovornost da mu sve nadoknadim. Želim mu uspeh u Nici i u karijeri. Možda će nam se jednog dana ukrstiti putevi na terenu i da će ovo tada biti samo loša uspomena", dodao je Dijabi Fadiga.

On je rekao da je za njega najveća kazna što napušta klub u kome je želeo da uspe i zahvalio svima koji su verovali u njega.

"Nadam se da ću jednog dana moći da dokažem da su bili u pravu i da vredim više od onoga što se dogodilo. Iskupiću se na fudbalskom terenu i sada želim da se koncentrišem na moju strast, fudbal", naveo je 18-godišnji francuski fudbaler, koga će dugo pratiti krađa.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar