Politički moćnici jači od države, prava i pravde?!

Bivši supružnici, danas ljuti protivnici. Tako je u slučaju Zorana i Dragane Kokanović koji imaju zajedničku firmu "Weld MAG"u kojoj su oboje suvlasnici, Zoran 51 odsto i Dragana 49 odsto. U sve to i poliitka, prema riječima Kokanovićeve, je umiješala prste, jer joj je bivši muž i poslanik u distriktu Brčko.

Bosna i Hercegovina 02.10.2019 | 09:29
Politički moćnici jači od države, prava i pravde?!
Dragana Kokanović  tvrdi da je nasilno istjerana iz firme "Weld MAG" čiji je suvlasnik i zakonski zastupnik.

"Sve je urađeno na nezakonit način i ovim činom na najgrublji način oduzeta su mi osnovna ljudska prava, pravo na rad i život", kaže Kokanovićeva i dodaje da u firmi po zakonu ima ista prava kao i drugi suvlasnik, koji je njen bivši muž.

Kaže da je prvo dobila rješenje o otkazu ugovora o radu u firmi čiji je suvlasnik sa 49 odsto a zamjenik je direktora te firme.

Radi se o firmi "Weld Mag" koja se bavi eksploatacijom pijeska i šljunka, kao i igrama na sreću i sportskim kladionicama.

Kokanovićeva tvrdi da je bez ikakvog osnova formirana Disciplinska komisija od "poslušnika" drugog suvlasnika, njenog bivšeg muža Zorana Kokanovića, koji se, kako kaže, predstavlja kao jedini vlasnik firme.

Prema njenim riječima pojedini članovi te komisije nisu uopšte zaposleni u tom preduzeću, a njoj su dali otkaz.

Dragana navodi da je njen bivši muž poslanik u Skupštini distirkta i, kako tvrdi, "dobro pliva" u moćnim političkim krugovima u Brčkom zbog čega ona ne može da ostvari svoja prava.

Dalje navodi da je njeno ime izbrisano i iz kartona ovlašćenih lica, koji se deponovani u brčanskim bankama i to sve po direktivi bivšeg muža koji ima jake poliitčke veze u tom gradu.

Tvrdi da je to urađeno bez njenog zahtjeva i da je Komercijalna banka, uvidjevši sopstvenu grešku, reaktivirala njen deponovani potpis ovlaštenog lica firme.

"Moje prijave nalaze se i u policiji, tužilaštvu distrikta Brčko, a obraćala sam se i Agenciji za bankarstvo Republike Srpske", kazala je ona, konstatujući da je sve to bilo neuspješno upravo zbog, kako ističe, sprege moćnika i politike.

Kokanovićeva je podnijela i prijavu protiv policijskih službenika Interventne jedinice policije distirkta Brčko, koji su je nedavno pokušali lišiti slobode u prostorijama preduzeća čiji je suvlasnik.

"Svjesna sam se teško boriti protiv moćnika koji mogu da krše zakone i da rade šta hoće, ali jednom valjda i njima će neko stati u kraj. Ja samo tražim da se poštuje zakon i da se po zakonu postupa", zaključila je svoju ispovijest Dragana Kokanović za naš portal.

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

re

02.10.2019 07:53

Nema rade i zakona .Jaci tlaci.Zakon se selektivno provodi .Spas je u Njemackoj i Austriji

ODGOVORITE
Name

riči

02.10.2019 08:10

Ja mislim da su njene jedine aktivnosti za formiranje i rad firme te da je bila njegova supruga. Sada kao supruga hoće 49%. Najvažnije je da je sve pošteno stečeno: šljunak državni resurs i "legalna" kladionica.

ODGOVORITE
Name

Pošteno

02.10.2019 09:13

Žena hoće samo po zakonu, jar kako si lijepo objasnio, sve je sa mužem stekla pošteno i po zakonu. Eeeeee zemljo

Name

Kole

02.10.2019 08:50

Kako došlo tako i otišlo.

ODGOVORITE
Name

RE

02.10.2019 12:32

SAVA DONIJELA SAVA ODNIJELA.

Name

Eee

02.10.2019 13:14

sad po zakonu oduzeti oboma tu imobinu jer je sigurno lopovskim poslom stecena jakav njen rad sta je radila bila supruga a je li imala kucne pomocnice vozni park lezi lebu da te jedem !!!a a sad krcmite posteno stecenu imovinu ma dajjj lopovska posla