Политички моћници јачи од државе, права и правде?!

Бивши супружници, данас љути противници. Тако је у случају Зорана и Драгане Кокановић који имају заједничку фирму "Wелд МАГ"у којој су обоје сувласници, Зоран 51 одсто и Драгана 49 одсто. У све то и полиитка, према ријечима Кокановићеве, је умијешала прсте, јер јој је бивши муж и посланик у дистрикту Брчко.

Босна и Херцеговина 02.10.2019 | 09:29
Политички моћници јачи од државе, права и правде?!
Драгана Кокановић  тврди да је насилно истјерана из фирме "Wелд МАГ" чији је сувласник и законски заступник.

"Све је урађено на незаконит начин и овим чином на најгрубљи начин одузета су ми основна људска права, право на рад и живот", каже Кокановићева и додаје да у фирми по закону има иста права као и други сувласник, који је њен бивши муж.

Каже да је прво добила рјешење о отказу уговора о раду у фирми чији је сувласник са 49 одсто а замјеник је директора те фирме.

Ради се о фирми "Wелд Маг" која се бави експлоатацијом пијеска и шљунка, као и играма на срећу и спортским кладионицама.

Кокановићева тврди да је без икаквог основа формирана Дисциплинска комисија од "послушника" другог сувласника, њеног бившег мужа Зорана Кокановића, који се, како каже, представља као једини власник фирме.

Према њеним ријечима поједини чланови те комисије нису уопште запослени у том предузећу, а њој су дали отказ.

Драгана наводи да је њен бивши муж посланик у Скупштини дистиркта и, како тврди, "добро плива" у моћним политичким круговима у Брчком због чега она не може да оствари своја права.

Даље наводи да је њено име избрисано и из картона овлашћених лица, који се депоновани у брчанским банкама и то све по директиви бившег мужа који има јаке полиитчке везе у том граду.

Тврди да је то урађено без њеног захтјева и да је Комерцијална банка, увидјевши сопствену грешку, реактивирала њен депоновани потпис овлаштеног лица фирме.

"Моје пријаве налазе се и у полицији, тужилаштву дистрикта Брчко, а обраћала сам се и Агенцији за банкарство Републике Српске", казала је она, констатујући да је све то било неуспјешно управо због, како истиче, спреге моћника и политике.

Кокановићева је поднијела и пријаву против полицијских службеника Интервентне јединице полиције дистиркта Брчко, који су је недавно покушали лишити слободе у просторијама предузећа чији је сувласник.

"Свјесна сам се тешко борити против моћника који могу да крше законе и да раде шта хоће, али једном ваљда и њима ће неко стати у крај. Ја само тражим да се поштује закон и да се по закону поступа", закључила је своју исповијест Драгана Кокановић за наш портал.

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ре

02.10.2019 07:53

Нема раде и закона .Јаци тлаци.Закон се селективно проводи .Спас је у Њемацкој и Аустрији

ОДГОВОРИТЕ
Name

ричи

02.10.2019 08:10

Ја мислим да су њене једине активности за формирање и рад фирме те да је била његова супруга. Сада као супруга хоће 49%. Најважније је да је све поштено стечено: шљунак државни ресурс и "легална" кладионица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поштено

02.10.2019 09:13

Жена хоће само по закону, јар како си лијепо објаснио, све је са мужем стекла поштено и по закону. Ееееее земљо

Name

Коле

02.10.2019 08:50

Како дошло тако и отишло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

02.10.2019 12:32

САВА ДОНИЈЕЛА САВА ОДНИЈЕЛА.

Name

Еее

02.10.2019 13:14

сад по закону одузети обома ту имобину јер је сигурно лоповским послом стецена јакав њен рад ста је радила била супруга а је ли имала куцне помоцнице возни парк лези лебу да те једем !!!а а сад крцмите постено стецену имовину ма дајјј лоповска посла