Mladić u tijelu veterana, kako je Frank očarao Apenine?

Godine su odavno postale stvar o kojima treba diskutovati u fudbalu, jer neki igrači, poput Riberija, baš tada doživljavaju novu igraču mladost.

Fudbal 01.10.2019 | 09:16
Mladić u tijelu veterana, kako je Frank očarao Apenine?
Italija priča o nikad gorem Milanu, ali Rosoneri nisu glavna tema, već neverovatni Frank Riberi. Vremešni Francuz, kojeg su se u Minhenu odrekli u sklopu procesa podmlađivanja ekipe, protekle večeri je očarao Apenine. Legendarni as se poigravao na San Siru, radio je bukvalno šta je hteo odbrani ekipe Marka Đampaola i na kraju ispraćen ovacijama milanskog publike sa milanskog hrama fudbala.

Godine su odavno postale stvar o kojima treba diskutovati u fudbalu, jer neki igrači baš tada doživljavaju novu igraču mladost. Vrhunski igrači, poput Franka Riberija, zrelo igračko doba dočekaju na drugačiji način, svesni koliko mogu da daju, kada treba da uspore, kada da "dodaju gas". Sve to igračko iskustvo im otvara mogućnost da iz sebe izvuku samo ono najbolje.

Na kraju prošle sezone nije ni pomišljao da ode u penziju, iako je verovatno bilo onih koji su mu savetovali da to učini. Prihvatio je početak novog projekta na Artemio Frankiju i ulogu lidera tima pomešanog golobradim momcima i prekaljenim asovima. Protiv Milana je pokazao da je još uvek u stanju da igra savršen fudbal.

"Ja sam star, ali osećam se kao mladić na terenu. Fudbal je moj život, volim ga. veoma sam srećan. Kada igrate na San Siru uvek je specijalno, veliki stadion, puno navijača. Navijačima Milana je u ovom trenutku teško, ali igrali smo dobro i ovo je bilo važno za nas", rekao je Riberi.

Očekivanja od ove ekipe Fjorentine su izuzetno velika. Dolazak milijardera Roka Komisa omogućio je klubu i navijačima da razmišljaju o potpuno novim vremenima. Trenutni tim podiže nivo igre i deluje da bi mogao da se upusti u borbu za četvrto mesto Serije A.

"Bio sam gladan igre kada sam došao u Fjorentinu i uzbuđen sam zbog toga što ova ekipa deluje ovako dobro. Došao sam da pomognem Fjorentini, igračima i navijačima. Uzbuđen sam, ali moram da radim svaki dan, svake nedelje, kako bih delovao kao na ovom meču".



Riberijeva uloga bi mogla da bude dragocena i za razvoj supertalentovanog Federika Kijeze.

"Federiko je dobar igrač, uvek razgovaram sa njim i sluša me. To je važno za njega, ali i ceo tim", poručio je Riberi.

Fjorentina je sezonu započela porazima od Napolija i Đenove, ali je već nakon remija sa Juventusom na Artemio Frankiju (0:0) bilo jasno da će se sastav Vinčenca Montele postepeno podizati. Pobeda u Bergamu protiv Atalante ispuštena je u 95. minutu, ali je onda konačno savladana Sampdorija (2:1). Pobeda u Milanu omogućiće ovom tim da potpuno smireno pripremi meč sa Udinezeom. Nakon reprezentativne pauze sledi gostovanje Breši, pa mečevi sa Lacijem, Sasuolom i Parmom.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar