Simonović se oprostio od reprezentacije!

Žao mi je što nije bila medalja za kraj! “Vreme je malo za mlađe, da igraju, da preuzmu, da nose i nadam se da naprave uspehe”.

Košarka 28.09.2019 | 20:41
Simonović se oprostio od reprezentacije!
Marko Simonović se oprostio od reprezentacije  Srbije. Posle utakmice Cedevite Olimpije i FMP-a razgovarali smo sa Simonom o utakmici, ABA ligi, a jedan od tema je bila i reprezentacija gde nam je Simonović da je vreme  za neke nove, mlađe snage.

Orlovi u Kini nisu napravili najbolji rezultat, svi smo nekako očekivali medalju, a Simonović kaže da je već u kvalifikacijama osetio da je to poslednje takmičenje na kom će igrati za Srbiju.

“Jako boli, jako boli. Svi smo imali jako veliku želju da osvojimo medalju. I ne samo medalju već da osvojimo to zlato jer smo stvarno osetili da to možemo, imali smo talenat, imali smo hemiju, igrali smo i igrali se košarke. Međutim, eto, jedan slabiji dan i eto. Nažalost moram da se oprostim bez  medalje. Očekivao sam da će biti medalja”, rekao je Simonović za MOZZART Sport.

Znači, ovo je bilo tvoje poslednje takmičenje u nacionalnom dresu?

“Da, da… Rešio sam dok smo igrali kvalifikacije. Posle prvenstva,  to je to. Mislim da je bilo dosta sa moje strane, sada moram i porodici da se posvetim, vreme je malo za mlađe, da igraju, da preuzmu, da nose i nadam se da naprave uspehe”, kaže Simon za naš sajt.

Simonović je u reprezentaciji osvojio dve medalje, obe srebrne - u Španiji 2014. i u Riju na Olimpijskim igrama 2016. godine.

“Šest godina, dve medalje. Žao mi je što sada nije bio oproštaj sa nekom medaljom, ali Bože moj”, istakao je Simonović, sada u dresu Cedevita Olimpije.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar