Ex-YU derbi u LŠ: Zvezda pogurala Dinamo!

Crveno-beli su eliminacijom Kopenhagena pogurali "modre" u treći šešir, pa je pred žreb u "Grimaldiju" jedan od mogućih raspleta i dvomeč prvaka Srbije i Hrvatske u grupnoj fazi Lige šampiona.  Zvezda na slatkim mukama: Koja "ala" stiže u Beograd?! Fudbaleri Crvene zvezde biće u četvrtom šeširu na žrebu za grupnu fazu Lige šampiona i izvesno je da će ponovo dobiti atraktivne rivale.

Fudbal 28.08.2019 | 18:51
Ex-YU derbi u LŠ: Zvezda pogurala Dinamo!
Zvezda je u šeširu zajedno sa Lilom, Atalantom, moskovskom Lokomotivom, Genkom, Galatasarajem, Lajpcigom i verovatno Slavijom iz Praga i sa njima nije moguć susret.

Zato jeste sa nekom od "ala" iz prvog šešira u kome su: prvak Evrope Liverpul, Čelsi, Barselona, Mančester Siti, Juventus, Bajern, Pari Sen Žermen i Zenit iz Sankt Peterburga, kao i u drugom: Real Madrid, Atletiko Madrid, Borusija Dortmund, Napoli, Šahtjor, Totenhem, Benfika i verovatno Ajaks.

U trećem šeširu su slabiji, ali takodje respektabilni rivali poput Liona, Bajer Leverkuzena, Salcburga, Olimpijakosa, Valensije, Intera, zagrebačkog Dinama i verovatno Klub Briža. Žreb za grupnu fazu Lige šampiona održava se sutra od 18 sati u Monaku.

Ostale su još tri kuglice bez imena kluba učesnika Lige šampiona 2019-20.

Saznaćemo ih večeras, sa početkom od 21 čas.

U četvrtak u 18 časova, u Grimaldi forumu u Monte Karlu počeće žreb za grupnu fazu najjačeg UEFA takmičenja u kom će drugu godinu zaredom učestvovati i prvak Srbije, Crvena zvezda.

Crveno-beli znaju da će na žrebanju biti u četvrtom šeširu, kao i da su eliminacijom Kopenhagena u 3. rundi kvalifikacija pomogli šampionu Hrvatske, Dinamu, da uskoči u treći šešir. 

Žreb će biti poludirigovan, u smislu da klubovi iz iste zemlje neće moći da se nađu u istoj grupi.

To znači da su nekadašnji rivali iz SFRJ mogući protivnici u grupnoj fazi Lige šampiona, koja će trajati od 17. septembra, do 11. decembra, kada će samo poslednjeplasirani timovi u osam grupa završiti takmičenje.

I ove godine, najbolja dva tima iz svake grupe plasiraće se u osminu finala, zakazanu za period od 18. februara do 18. marta, dok će trećeplasirane ekipe dobiti priliku za "popravni" u Ligi Evrope narednog proleća.

U sredu uveče biće odigrane poslednje tri utakmice kvalifikacija iz kojih je samo šest klubova imalo priliku da stigne do cilja. Pored Crvene zvezde i Dinama, za sada je to uspelo i Olimpijakosu, dok će prošlogodišnji polufinalista Ajaks morati da se pomuči kod kuće da izbaci APOEL nakon kiparskih 0:0.

Klub Briž i Slavija Prag imaju po 1:0 sa gostovanja LASK-u i Klužu, ali daleko od toga da su ti mečevi rešeni unapred.

Kada je sastav šešira u pitanju, samo Ajaks može da stigne do drugog. Ukoliko bi Kiprani napravili podvig i izbacili "kopljanike" u sred Amsterdama, u drugi šešir ušao bi Olimpik Lion, dok bi iz četvrtog u treći napredovala Lokomotiva. Moskovljani bi mogli u treći šešir i eliminacijom Briža.

Finale Lige šampiona biće odigrano 30. maja 2020. na "Ataturk" stadionu u Istanbulu.

prvi šešir

Liverpul
Čelsi
Mančester siti
Barselona
Juventus
Bajern Minhen
Pari sen Žermen
Zenit

drugi šešir

Real Madrid
Atletiko Madrid
Borusija Dortmund
Napoli
Šahtjor Donjeck
Totenhem

treći šešir

Olimpik Lion
Bajer Leverkuzen
Salcburg
Valensija
Inter
Dinamo Zagreb
Olimpijakos

četvrti šešir

Lokomotiva Moskva
Genk
Galatasaraj
Lajpcig
Atalanta
Lil
Crvena zvezda

Rezultati plej-ofa:

utorak

Rozenborg - Dinamo Zagreb 1:1 (1:0), prva utakmica 0:2
/Akintola 11 - Gojak 70/

Krasnodar - Olimpijakos 1:2 (1:1), prva utakmica 0:4
/Utkin 10 - El Arabi 11, 48/

Crvena zvezda - Jang bojs 1:1 (0:0), prva utakmica 2:2
/Vukanović 59 - Ben ag 82/

sreda, 21.00

Ajaks - APOEL, prva utakmica 0:0

Klub Briž - LASK, prva utakmica 1:0

Slavija Prag - Kluž, prva utakmica 1:0

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar