Еx-YУ дерби у ЛШ: Звезда погурала Динамо!

Црвено-бели су елиминацијом Копенхагена погурали "модре" у трећи шешир, па је пред жреб у "Грималдију" један од могућих расплета и двомеч првака Србије и Хрватске у групној фази Лиге шампиона.  Звезда на слатким мукама: Која "ала" стиже у Београд?! Фудбалери Црвене звезде биће у четвртом шеширу на жребу за групну фазу Лиге шампиона и извесно је да ће поново добити атрактивне ривале.

Фудбал 28.08.2019 | 18:51
Еx-YУ дерби у ЛШ: Звезда погурала Динамо!
Звезда је у шеширу заједно са Лилом, Аталантом, московском Локомотивом, Генком, Галатасарајем, Лајпцигом и вероватно Славијом из Прага и са њима није могућ сусрет.

Зато јесте са неком од "ала" из првог шешира у коме су: првак Европе Ливерпул, Челси, Барселона, Манчестер Сити, Јувентус, Бајерн, Пари Сен Жермен и Зенит из Санкт Петербурга, као и у другом: Реал Мадрид, Атлетико Мадрид, Борусија Дортмунд, Наполи, Шахтјор, Тотенхем, Бенфика и вероватно Ајакс.

У трећем шеширу су слабији, али такодје респектабилни ривали попут Лиона, Бајер Леверкузена, Салцбурга, Олимпијакоса, Валенсије, Интера, загребачког Динама и вероватно Клуб Брижа. Жреб за групну фазу Лиге шампиона одржава се сутра од 18 сати у Монаку.

Остале су још три куглице без имена клуба учесника Лиге шампиона 2019-20.

Сазнаћемо их вечерас, са почетком од 21 час.

У четвртак у 18 часова, у Грималди форуму у Монте Карлу почеће жреб за групну фазу најјачег УЕФА такмичења у ком ће другу годину заредом учествовати и првак Србије, Црвена звезда.

Црвено-бели знају да ће на жребању бити у четвртом шеширу, као и да су елиминацијом Копенхагена у 3. рунди квалификација помогли шампиону Хрватске, Динаму, да ускочи у трећи шешир. 

Жреб ће бити полудиригован, у смислу да клубови из исте земље неће моћи да се нађу у истој групи.

То значи да су некадашњи ривали из СФРЈ могући противници у групној фази Лиге шампиона, која ће трајати од 17. септембра, до 11. децембра, када ће само последњепласирани тимови у осам група завршити такмичење.

И ове године, најбоља два тима из сваке групе пласираће се у осмину финала, заказану за период од 18. фебруара до 18. марта, док ће трећепласиране екипе добити прилику за "поправни" у Лиги Европе наредног пролећа.

У среду увече биће одигране последње три утакмице квалификација из којих је само шест клубова имало прилику да стигне до циља. Поред Црвене звезде и Динама, за сада је то успело и Олимпијакосу, док ће прошлогодишњи полуфиналиста Ајакс морати да се помучи код куће да избаци АПОЕЛ након кипарских 0:0.

Клуб Бриж и Славија Праг имају по 1:0 са гостовања ЛАСК-у и Клужу, али далеко од тога да су ти мечеви решени унапред.

Када је састав шешира у питању, само Ајакс може да стигне до другог. Уколико би Кипрани направили подвиг и избацили "копљанике" у сред Амстердама, у други шешир ушао би Олимпик Лион, док би из четвртог у трећи напредовала Локомотива. Московљани би могли у трећи шешир и елиминацијом Брижа.

Финале Лиге шампиона биће одиграно 30. маја 2020. на "Ататурк" стадиону у Истанбулу.

први шешир

Ливерпул
Челси
Манчестер сити
Барселона
Јувентус
Бајерн Минхен
Пари сен Жермен
Зенит

други шешир

Реал Мадрид
Атлетико Мадрид
Борусија Дортмунд
Наполи
Шахтјор Доњецк
Тотенхем

трећи шешир

Олимпик Лион
Бајер Леверкузен
Салцбург
Валенсија
Интер
Динамо Загреб
Олимпијакос

четврти шешир

Локомотива Москва
Генк
Галатасарај
Лајпциг
Аталанта
Лил
Црвена звезда

Резултати плеј-офа:

уторак

Розенборг - Динамо Загреб 1:1 (1:0), прва утакмица 0:2
/Акинтола 11 - Гојак 70/

Краснодар - Олимпијакос 1:2 (1:1), прва утакмица 0:4
/Уткин 10 - Ел Араби 11, 48/

Црвена звезда - Јанг бојс 1:1 (0:0), прва утакмица 2:2
/Вукановић 59 - Бен аг 82/

среда, 21.00

Ајакс - АПОЕЛ, прва утакмица 0:0

Клуб Бриж - ЛАСК, прва утакмица 1:0

Славија Праг - Клуж, прва утакмица 1:0

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар