David Luiz: Došao sam u Arsenal, jer sam ambiciozan!

Zanimljivo je da je poslednju utakmicu za Čelsi odigrao u finalu Lige Evrope, baš protiv Arsenala.

Fudbal 19.08.2019 | 15:17
David Luiz: Došao sam u Arsenal, jer sam ambiciozan!
Nije neuobičajeno da igrači prelaze iz Čelsija u Arsenal, i u suprotnom smeru, ali je iskusni David Luiz iznenadio sve zahtevom na 24 sata pred kraj prelaznog roka.

Brazilski štoper koji je u Čelsiju proveo dva "mandata" obavestio je trenera Franka Lamparda i rukovodstvo kluba da ne želi više da igra za "plavce" nego da pređe u redove gradskog rivala Arsenala, a ta želja mu je ubrzo i ispunjena...

Dva kluba dogovorila su se oko obeštećenja oko 8 miliona evra, tako da je Arsenal povoljno našao sigurno rešenje u zadnjoj liniji, dok je Čelsi neplanirano ostao bez osnove.

Luiz je debitovao za Arsenal proteklog vikenda protiv Barnlija (2:1), a iako su "tobdžije" primile gol na tom susretu delovao je kao neko ko će biti pojačanje za klub, koji je prethodnih godina večito kuburio sa odbranom.

A, zašto je odlučio da ode iz Čelsija u Arsenal?

"Ja sam ambiciozan čovek i zato sam otišao... Mogao sam da budem i komfornoj zoni, da dobijam novac i da mi bude ugodono, ali sam hteo novi izazov u životu", rekao je Luiz.

"To je ono što mi daje kiseonik i motivaciju da zaista uživam u svakom trenutku svog života. Svi znaju da sam bio srećan u Čelsiju i da smo osvojili mnogo trofeja, ali imao sam veoma iskren razgovor sa Lampardom i imao je druge ideje za novu sezonu".

U intervjuu za "SkySports" kazao je da i dalje poštuje Čelsi, ali da je tražio od njih da se posveti novom izazovu u fudbalu.

"Morate verovati u životu, ako ne probate nove stvari nećete znati da li možete ili ne... Tim će sve viže sanjati, pripremiti se i biti bolji", kazao je David Luiz koji je, zanimljivo, poslednju utakmicu za Čelsi odigrao baš protiv Arsenala u finalu Lige Evrope.

I pobedio!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar