Давид Луиз: Дошао сам у Арсенал, јер сам амбициозан!

Занимљиво је да је последњу утакмицу за Челси одиграо у финалу Лиге Европе, баш против Арсенала.

Фудбал 19.08.2019 | 15:17
Давид Луиз: Дошао сам у Арсенал, јер сам амбициозан!
Није неуобичајено да играчи прелазе из Челсија у Арсенал, и у супротном смеру, али је искусни Давид Луиз изненадио све захтевом на 24 сата пред крај прелазног рока.

Бразилски штопер који је у Челсију провео два "мандата" обавестио је тренера Франка Лампарда и руководство клуба да не жели више да игра за "плавце" него да пређе у редове градског ривала Арсенала, а та жеља му је убрзо и испуњена...

Два клуба договорила су се око обештећења око 8 милиона евра, тако да је Арсенал повољно нашао сигурно решење у задњој линији, док је Челси непланирано остао без основе.

Луиз је дебитовао за Арсенал протеклог викенда против Барнлија (2:1), а иако су "тобџије" примиле гол на том сусрету деловао је као неко ко ће бити појачање за клуб, који је претходних година вечито кубурио са одбраном.

А, зашто је одлучио да оде из Челсија у Арсенал?

"Ја сам амбициозан човек и зато сам отишао... Могао сам да будем и комфорној зони, да добијам новац и да ми буде угодоно, али сам хтео нови изазов у животу", рекао је Луиз.

"То је оно што ми даје кисеоник и мотивацију да заиста уживам у сваком тренутку свог живота. Сви знају да сам био срећан у Челсију и да смо освојили много трофеја, али имао сам веома искрен разговор са Лампардом и имао је друге идеје за нову сезону".

У интервјуу за "СкyСпортс" казао је да и даље поштује Челси, али да је тражио од њих да се посвети новом изазову у фудбалу.

"Морате веровати у животу, ако не пробате нове ствари нећете знати да ли можете или не... Тим ће све виже сањати, припремити се и бити бољи", казао је Давид Луиз који је, занимљиво, последњу утакмицу за Челси одиграо баш против Арсенала у финалу Лиге Европе.

И победио!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар