"Šarapovoj je možda ovo oproštajna sezona!"

Ruskinja, koja je u karijeri osvojila 36 WTA titula, uključujući pet grend slemova, mogla bi da završi karijeru!

Tenis 30.07.2019 | 17:49
"Šarapovoj je možda ovo oproštajna sezona!"
Marija Šarapova ima dosta problema sa povredom u poslednje vreme i njene koleginice smatraju da bi možda ove sezone i mogla da završi karijeru.

Iva Majoli, osvajačica Rolan Garosa 1997. godine, kaže da se Marija muči ove sezone, i da ne bi bilo iznenađenje ako na kraju 2019. donese odluku da se povuče.

"Marija spada u starije igračice koje su još uvek aktivne, ali može se dogoditi da možda igra i poslednju sezonu karijeri, ako joj povrede ne dozvole da nastavi", poručila je Hrvatica, koja je svojevremeno zauzimala četvrto mesto na WTA listi.

Šarapova se posle nastupa na Australijan Openu povukla sa turnira u Sankt Peterburgu krajem januara, a potom je zbog problema sa ramenom bila primorana da napravi dužu pauzu.

Ona je morala na manju hiruršku intervenciju i odsustvovala je četiri i po meseca. Vratila se na Majorci polovinom juna, a potom nastupila na Vimbldonu, kada je Polini Parmantije u prvoj rundi bila primorana da preda meč u trećem setu.

I Kris Evert, legenda belog sporta, koja je tokom karijere osvojila 18 grend slem naslova, poručila je još tokom Australijan Opena da Marija možda igra poslednju sezonu karijeri, nakon što je lepa ruska teniserka i 2018. morala da završi ranije sezonu, već posle US Opena.

Šarapova, koja je u karijeri osvojila 36 WTA titulu, od čega pet grend slemova, i to na sva četiri turnira, najavila je da želi da igra još dve ili tri godine.

Sledeći nastup biće joj u Sinsinatiju, koji startuje 11. avgusta.

Ona je zajedno sa Venus Vilijams dobila specijalnu pozivnicu organizatora, budući da je 2011. osvojila pehar na tom turniru.

Šarapova, koja ima 32 godine, trenutno je 82. igračica sveta, a na prvom mestu WTA liste provela je ukupno 21 nedelju, poslednji put u julu 2012. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar