Eurobasket (kvalifikacije): BiH dobila rivale...

Šampionat Evrope biće održan u septembru 2021. u Italiji, Njemačkoj, Českoj i Gruziji.

Košarka 22.07.2019 | 17:49
Eurobasket (kvalifikacije): BiH dobila rivale...
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je danas imena protivnika sa kojima će voditi borbu za plasman na Eurobasket 2021, koji se održava u Italiji, Njemačkoj, Češkoj i Gruziji.

Žrijeb u Minhenu ''zmajeve'' je spojio u grupu sa Grčkom, Letonijom i Bugarskom, a tri ekiće će izboriti nastup na narednoj kontinentalnoj košarkaškoj smotri.

Ukupno je formirano osam grupa po četiri tima, a iz svake od njih će plasman na EP izboriti po tri selekcije, izuzev kvalifikacionih grupa u kojima se nalaze domaćini prvenstva, iz kojih će po dva tima izboriti pravo učešća na završnom turniru.

''Kao što znate dobili smo mjesto u šestom šeširu što je mnogo teži put pri izvlačenju, nego u šeširu broj pet, koji smo svi realno priželjkivali. Ovdje nema slabih ekipa i nadmetanje sa ekipama koje su relativno bolje rangirane od nas, daje nam svima veliku motivaciju i želju za velikom borbom. Cilj je Evropsko prvenstvo i zato idemo samo jako do ostvarenja cilja", kazao je selektor BiH Vedran Bosnić a prenio zvanični sajt Košarkaškog saveza BiH.

U kvalifikacijama za Eurobasket 2021 biće organizovana tri prozora - u februaru i novembru 2020, kao i u februaru 2021. Sistem takmičenja u kvalifikacijama ostaće isti kao do sada - svako će igrati sa svakim kod kuće i u gostima.

Sastavi grupa postaće definitivni kada budu završene pretkvalifikacije (3-21. avgust).

Eurobasket 2021 biće prvi kontinentalni turnir organizovan po četvorogodišnjem principu.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar