Еуробаскет (квалификације): БиХ добила ривале...

Шампионат Европе биће одржан у септембру 2021. у Италији, Њемачкој, Ческој и Грузији.

Кошарка 22.07.2019 | 17:49
Еуробаскет (квалификације): БиХ добила ривале...
Кошаркашка репрезентација Босне и Херцеговине сазнала је данас имена противника са којима ће водити борбу за пласман на Еуробаскет 2021, који се одржава у Италији, Њемачкој, Чешкој и Грузији.

Жријеб у Минхену ''змајеве'' је спојио у групу са Грчком, Летонијом и Бугарском, а три екиће ће изборити наступ на наредној континенталној кошаркашкој смотри.

Укупно је формирано осам група по четири тима, а из сваке од њих ће пласман на ЕП изборити по три селекције, изузев квалификационих група у којима се налазе домаћини првенства, из којих ће по два тима изборити право учешћа на завршном турниру.

''Као што знате добили смо мјесто у шестом шеширу што је много тежи пут при извлачењу, него у шеширу број пет, који смо сви реално прижељкивали. Овдје нема слабих екипа и надметање са екипама које су релативно боље рангиране од нас, даје нам свима велику мотивацију и жељу за великом борбом. Циљ је Европско првенство и зато идемо само јако до остварења циља", казао је селектор БиХ Ведран Боснић а пренио званични сајт Кошаркашког савеза БиХ.

У квалификацијама за Еуробаскет 2021 биће организована три прозора - у фебруару и новембру 2020, као и у фебруару 2021. Систем такмичења у квалификацијама остаће исти као до сада - свако ће играти са сваким код куће и у гостима.

Састави група постаће дефинитивни када буду завршене претквалификације (3-21. август).

Еуробаскет 2021 биће први континентални турнир организован по четворогодишњем принципу.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар