Komemoracija u Potočarima

U Potočarima kod Srebrenice danas će biti održana komemoracija ubijenim Bošnjacima, kojom će biti obilježene 24 godine od srebreničke tragedije. Skup protiče mirno.

Bosna i Hercegovina 11.07.2019 | 10:48
Komemoracija u Potočarima
Nakon obraćanja zvaničnika, u komemorativnoj sali delegacije će položiti vijence i odati poštu nastradalim u sakralnom dijelu Memorijalnog centra.

Potom će uslijediti vjerski dio komemoracije i ukop fragmenata posmrtnih ostataka 33 identifikovane osobe.

Skup u Potočarima protiče mirno

Na području Potočara sve se odvija mirno i u skladu sa planom Štaba akcije "Srebrenica 2019", rekao je portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar.
 
Bobar kaže da Štab akcije "Srebrenica 2019", koji rukovodi obezbjeđenjem skupa, zasjeda od ranih jutarnjih časova, podsjetivši da su u Štabu prosutni i predstavnici drugih bezbjednosnih agencija i međunarodnih organizacija.

"Na osnovu dosadašnjih informacija, do 10.00 časova na područje Potočara stiglo je 189 autobusa i 2.400 automobila. Saobraćaj se odvija normalno i bez zastoja", rekao je Bobar.

Juče održana i komemorativna sjednica

U Srebrenici je juče održana i komemorativna sjednica Skupštine opštine na kojoj je odata počast svim nevino stradalim stanovnicima ove opštine u posljednjem ratu.

Komemorativni skup u Potočarima obezbjeđivaće Policija Republike Srpske uz podršku svih bezbjednosnih struktura u BiH.

Na putevima u ovoj regiji na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih sredstava radi bezbjednosti obilježavanja godišnjica srpskog i bošnjačkog stradanja.

U opštini Srebrenica 11. i 12. juli proglašeni su neradnim danima da bi građani mogli odati počast nastradalim sugrađanima.

(Srna)