Комеморација у Поточарима

У Поточарима код Сребренице данас ће бити одржана комеморација убијеним Бошњацима, којом ће бити обиљежене 24 године од сребреничке трагедије. Скуп протиче мирно.

Босна и Херцеговина 11.07.2019 | 10:48
Комеморација у Поточарима
Након обраћања званичника, у комеморативној сали делегације ће положити вијенце и одати пошту настрадалим у сакралном дијелу Меморијалног центра.

Потом ће услиједити вјерски дио комеморације и укоп фрагмената посмртних остатака 33 идентификоване особе.

Скуп у Поточарима протиче мирно

На подручју Поточара све се одвија мирно и у складу са планом Штаба акције "Сребреница 2019", рекао је портпарол Полицијске управе Зворник Миљан Бобар.
 
Бобар каже да Штаб акције "Сребреница 2019", који руководи обезбјеђењем скупа, засједа од раних јутарњих часова, подсјетивши да су у Штабу просутни и представници других безбједносних агенција и међународних организација.

"На основу досадашњих информација, до 10.00 часова на подручје Поточара стигло је 189 аутобуса и 2.400 аутомобила. Саобраћај се одвија нормално и без застоја", рекао је Бобар.

Јуче одржана и комеморативна сједница

У Сребреници је јуче одржана и комеморативна сједница Скупштине општине на којој је одата почаст свим невино страдалим становницима ове општине у посљедњем рату.

Комеморативни скуп у Поточарима обезбјеђиваће Полиција Републике Српске уз подршку свих безбједносних структура у БиХ.

На путевима у овој регији на снази је забрана превоза експлозивних средстава ради безбједности обиљежавања годишњица српског и бошњачког страдања.

У општини Сребреница 11. и 12. јули проглашени су нерадним данима да би грађани могли одати почаст настрадалим суграђанима.

(Срна)