Velika akcija policije u SA

Službenici sarajevske policije u koordinaciji sa pripadnicima Službe za poslove sa strancima su danas u poslijepodnevnim satima sa ulica Sarajeva  prihvatne centre prebacili 132 osobe, saznaje Klix. ba.

Bosna i Hercegovina 10.07.2019 | 23:17
Velika akcija policije u SA
Portparolka MUP-a Kantona Sarajevo Suvada Kuldija potvrdila je da je akcija okončana u večernjim satima, ali da će policajci u narednom periodu nastaviti sa sličnim aktivnostima.

Čak 110 osoba je sa Željezničke i Autobuske stanice prevezeno u prihvatne centre u Ušivak i Delijaš, a 22 su pronađene na ilidžanskom terminalu.

"Tri osobe su stavljene pod nadzor i prebačene u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu jer predstavljaju bezbjednosnu prijetnju", kazala je Kuldija.

Policijska akcija je izvedena sa ciljem sprečavanja i sankcionisanja svih oblika nezakonitog ponašanja migranata koji u velikom broju dolaze u Sarajevo.

Oni nezakonito borave u brojnim neadekvatnim odnosno napuštenim objektima te na javnim površinama što, prema riječima službenika sarajevskog MUP-a, može utjecati na sigurnosnu situaciju.

Akcija je sprovedena i nakon niza krivičnih djela koje su migranti napravili u Sarajevu.

(Klix)

Komentari / 0

Ostavite komentar