Велика акција полиције у СА

Службеници сарајевске полиције у координацији са припадницима Службе за послове са странцима су данас у послијеподневним сатима са улица Сарајева  прихватне центре пребацили 132 особе, сазнаје Клиx. ба.

Босна и Херцеговина 10.07.2019 | 23:17
Велика акција полиције у СА
Портпаролка МУП-а Кантона Сарајево Сувада Кулдија потврдила је да је акција окончана у вечерњим сатима, али да ће полицајци у наредном периоду наставити са сличним активностима.

Чак 110 особа је са Жељезничке и Аутобуске станице превезено у прихватне центре у Ушивак и Делијаш, а 22 су пронађене на илиџанском терминалу.

"Три особе су стављене под надзор и пребачене у Имиграциони центар у Источном Сарајеву јер представљају безбједносну пријетњу", казала је Кулдија.

Полицијска акција је изведена са циљем спречавања и санкционисања свих облика незаконитог понашања миграната који у великом броју долазе у Сарајево.

Они незаконито бораве у бројним неадекватним односно напуштеним објектима те на јавним површинама што, према ријечима службеника сарајевског МУП-а, може утјецати на сигурносну ситуацију.

Акција је спроведена и након низа кривичних дјела које су мигранти направили у Сарајеву.

(Клиx)

Коментари / 0

Оставите коментар