Zmija ušla u arhiv MUP-a USK

- Osim brojnih problema s kojima se posljednjih mjeseci suočava, policija Unsko-sanskog kantona (USK) jutros je imala još jedan.

Bosna i Hercegovina 05.07.2019 | 12:28
Zmija ušla u arhiv MUP-a USK
Naime, u prostorije arhiva Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona u Bihaću uvukla se zmija.

Na sreću ,ona je pravovremeno uočena, te izuzev nelagode i straha kod pojedinih radnika njen ulazak nije uzrokovao veće probleme. Sudeći prema fotografijama do kojih je došao „Avaz“, oni koji su vidjeli zmiju, imali su i razloga za strah, jer sama veličina zmije koja se procjenjuje na oko dva metra izaziva neprijatan osjećaj.

Za sada se ne zna je li riječ o otrovnici ili je pak neka bezopasna vrsta ovog gmizavca.  Inače, posljednjih dana širom BiH uočen je veći broj zmija kao i što je evidentiran veći broj građana koje je ujela zmija. No, ovo je prvi slučaj da je jedna zmija "ušetala" kod policije.

(Avaz)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

E

05.07.2019 10:34

Nista to nije..da je usla anakonda u mup srpske kad bi ih vidjela pobjegla bi ..od straha da joj dokumenta ne traze..

ODGOVORITE
Name

Znamdaznaš

05.07.2019 11:12

"Za sada se ne zna je li riječ o otrovnici ili je pak neka bezopasna vrsta ovog gmizavca." - Riječ je o neotrovnoj zmiji, prema dužini najvjerovatnije je riječ o smuku. Otrovnice su kratke i u BiH se nalaze 3 vrste: poskok (maksimalna dužina do 70 cm), šarka (max. dužina do 60 cm) i šargan (max. dužina do 50 cm).

ODGOVORITE
Name

maleena

05.07.2019 14:08

Bravo. Po samom velicini vidi se da je neotrovna. Sem ako nam nisu kobre stigle.