Nema predaje Kosova i Metohije

Na protestu koji su organizovali Udruženje "Nema predaje Kosova i Metohije" i "Živimo za Srbiju", koji je održan sinoć ispred Narodne skupštine Srbije, zatraženo je da se Kosovo i Metohija proglasi za okupiranu teritoriju.

Srbija 29.06.2019 | 07:50
Nema predaje Kosova i Metohije
Grupa pripadnika ovih udruženja nakon protesta krenula je u šetnju do ambasade Crne Gore u Knez Mihailovoj ulici kako bi iskazali protest zbog situacije u vezi sa Srpskom pravoslavnom crkvom u toj zemlji, odakle su nastavili kroz glavnu ulicu Beograda do ambasade Francuske i Saborne crkve.

Ispred Skupštine, potpisivana je i peticija da se zabrane nevladine organizacije koje se, kako su naveli, ponašaju kao strani agenti.

Predsednik Udruženja "Nema predaje" Damnjan Knežević je rekao:

"Srbiju ćemo osloboditi kada budemo vratili srpsku vojsku i policiju po Rezoluciji 1244 na celo Kosovo i Metohiju i na albansku granicu".

Goran Živković, koji je učestvovao u borbama na Paštriku, poručio je današnjoj i budućim vlastima da "ne potpisuju ništa što će deo teritorije, čak i milimetar, dati neprijateljima".

(Tanjug)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

seviljski brico

29.06.2019 06:52

A zasto u Pristini tako ne protestvujete,lako se po Beogradu k....ti.Kad ste vec borci za Kosovo.

ODGOVORITE
Name

Joja

29.06.2019 07:35

Dok bude svijeta bice i budala.

ODGOVORITE
Name

Fed

29.06.2019 07:48

Dobro jutro Srbi cuj nema predaje Kosova da li ko pita ili ne pitao Srbiju da li ce predati Kosovo ,Kosovo je predato 99 ocito ove jos niko njje obavjjestio

ODGOVORITE
Name

Re

29.06.2019 10:20

Kosovo nije nikom predato druže. Jer da je tako sto onda tjeraju Srbiju na pregovore i sto nije ta lažna “država” u UN. Sto ni posle svega 5 država EU ne priznaju tu tvorevinu? To je zasad okupirana teritorija Republike Srbije,i to uz pomoć moćnih sila. Ali druže ništa nije gotovo jer i YU je bila moćna država pa gdje je sada?Bojim se za siptare koji koriste trenutno stanje da gaze Srpske svetinje i protjeruju Srbe. To će imati za njih nesagledive posljedice.

Name

@Re

29.06.2019 12:36

Kosovo je druze izgubljeno u ratu i potpisana kapitulacija u Kumanovu,samo sto vito zovete vojno tehnicki sporazum.Lazete sami sebe.Nikad vise Albanac nece pod Srpsku cizmu bio je 100 godina i zna kako mu je bilo.Sve su ostalo samo zelje i pozdravi medju Srbima.

Name

smo pipe

29.06.2019 08:17

Pri prvom pucnju iz puške ovi "oslobodioci" bi se razbježali ko zečevi, Kosovo je nemoguće povratiti na miran način, isto tako, Srbija ni vojno ne može vratiti Kosovo, i da NATO sutra ode, pokušaj povratka Kosova vojnim sredstvima bi iziskivao ogromne žrtve, dug rat i nesagledive posljedice.

ODGOVORITE