Lola o odlasku u Espanjol: Morao sam, nisam htio!

Fudbaler Partizana priseća se kako je sa 19 godina napustio Humsku i prešao u Španiju. Najlepše mu je bilo u Partizanu, najgore u Turskoj. Nedostaje mu Saša Ilić, obožava "rolere" i govori kako je promenio neke životne navike…

Fudbal 26.06.2019 | 22:30
Lola o odlasku u Espanjol: Morao sam, nisam htio!
Bilo je leto 2007. Milan Smiljanić se vratio sa Evropskog prvenstva za mlade, gde je osvojio srebrnu medalju. Kod tadašnjeg trenera u Partizanu, ali i selektora u mladoj reprezentaciji, Miroslava Đukića, bio je u prvom planu.

Ako ne glavni, onda među glavnim šrafovima u projekciji novog Đukićevog "parnog valjka", koji je nakon dve sušne godine bez trofeja imao obavezu da se vrati na staze uspeha.

Ipak, nova uprava i operativci Partizana bili su bez novca. Tražila su se pojačanja, ali su morala da se obezbede sredstava za fudbalsku pijacu. Zbog sjajnih partija u Holandiji "Lala" je bio među onima koji su transferom u inostranstvo trebali da obezbede novac.

Đukić je bio besan, želeo ga je u timu, ali ponuda Espanjola nije smela da se odbije.

U razgovoru sa TV Partizan, danas iskusni vezni fudbaler, priseća se tih dana.

"Moram da kažem da nisam otišao 100 odsto svojom voljom u inostranstvo. Imao sam svega 19 godina. U tom periodu je klub bio u teškom položaju i sredstva su nam bila neophodna", počeo je Smiljanić priču o transferu u Primeru.

"Dobili smo odličnu ponudu, iz pravog kluba, grada, zemlje… Bio sam svega dve godine u prvom timu Partizana i za mene je bilo bolje da ostanem. Ali, prioritet je bio da odem i da klub zaradi", naglasio je jedan od kapitena crno-belih.

Smiljanić je povratak u Humsku ocenio kao najlepši period u karijeri.

"Vratio sam se u klub, igrao Ligu šampiona, Ligu Evrope, osvajali domaće trofeje i, zaista, lepše nije moglo. Titulu sam osvojio tri puta zaredom, pobeđivali derbije, što je meni najbitnije."

Loši momenti…

"Turska! Napravio sam veliku grešku što sam otišao, turska liga kao liga nije za mene. Nisam bio spreman, jer mi je u Partizanu bilo prelepo. Napustio sam super poziciju u neku zemlju gde je sve bilo kontra. Nisam se snašao, nisam bio zadovoljan, a kada se fudbaler tako oseća, onda je stvarno teško."

Ostatak intervjua sa Milanom Smiljanićem u emisiji "Iskreno sa…" pogledajte na TV Partizan.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar