Лола о одласку у Еспањол: Морао сам, нисам хтио!

Фудбалер Партизана присећа се како је са 19 година напустио Хумску и прешао у Шпанију. Најлепше му је било у Партизану, најгоре у Турској. Недостаје му Саша Илић, обожава "ролере" и говори како је променио неке животне навике…

Фудбал 26.06.2019 | 22:30
Лола о одласку у Еспањол: Морао сам, нисам хтио!
Било је лето 2007. Милан Смиљанић се вратио са Европског првенства за младе, где је освојио сребрну медаљу. Код тадашњег тренера у Партизану, али и селектора у младој репрезентацији, Мирослава Ђукића, био је у првом плану.

Ако не главни, онда међу главним шрафовима у пројекцији новог Ђукићевог "парног ваљка", који је након две сушне године без трофеја имао обавезу да се врати на стазе успеха.

Ипак, нова управа и оперативци Партизана били су без новца. Тражила су се појачања, али су морала да се обезбеде средстава за фудбалску пијацу. Због сјајних партија у Холандији "Лала" је био међу онима који су трансфером у иностранство требали да обезбеде новац.

Ђукић је био бесан, желео га је у тиму, али понуда Еспањола није смела да се одбије.

У разговору са ТВ Партизан, данас искусни везни фудбалер, присећа се тих дана.

"Морам да кажем да нисам отишао 100 одсто својом вољом у иностранство. Имао сам свега 19 година. У том периоду је клуб био у тешком положају и средства су нам била неопходна", почео је Смиљанић причу о трансферу у Примеру.

"Добили смо одличну понуду, из правог клуба, града, земље… Био сам свега две године у првом тиму Партизана и за мене је било боље да останем. Али, приоритет је био да одем и да клуб заради", нагласио је један од капитена црно-белих.

Смиљанић је повратак у Хумску оценио као најлепши период у каријери.

"Вратио сам се у клуб, играо Лигу шампиона, Лигу Европе, освајали домаће трофеје и, заиста, лепше није могло. Титулу сам освојио три пута заредом, побеђивали дербије, што је мени најбитније."

Лоши моменти…

"Турска! Направио сам велику грешку што сам отишао, турска лига као лига није за мене. Нисам био спреман, јер ми је у Партизану било прелепо. Напустио сам супер позицију у неку земљу где је све било контра. Нисам се снашао, нисам био задовољан, а када се фудбалер тако осећа, онда је стварно тешко."

Остатак интервјуа са Миланом Смиљанићем у емисији "Искрено са…" погледајте на ТВ Партизан.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар