Ibrahim Afelaj ponovo u PSV-u!

Povratak dečačkim snovima. . .  Osam godina nakon odlaska iz PSV-a iskusni vezista ponovo u matičnom klubu.

Fudbal 18.06.2019 | 16:37
Ibrahim Afelaj ponovo u PSV-u!
Nekada velika nada holandskog fudbala, a danas povratnik u Ajndhoven, na mesto na kojem veruju da još uvek može da pruži značajan doprinos. Ibrahim Afelaj se vratio u PSV posle osam godina i kao slobodan igrač stavio paraf na jednogišnji ugovor sa Filipsovcima.

Afelaju će trener biti nekadašnji saigrač i uzor iz prvog tima PSV-a Mark van Bomel.

"Veoma sa zadovoljan zbog ovoga. Kao igrač Ibi ima određene kvalitet koje svaki trener želi da poseduje u svom timu. On sa sobom donosi i određenu dozu iskustva. Dugo nije igrao i svesni smo toga, radićemno sa njim na odgovoran način", poručio je Van Bomel.

Afelaj je 2011. godine napustio PSV i potpisao za Barselonu u transferu koji je katalonce koštao 3.000.000 evra. Ipak, potom su usledile pozajmice u Šalke i Olimpijakos, a onda i potpisivanje ugovora sa engleskim Stoukom. Ipak, u Engleskoj je imao velikih problema sa različitim povredama, zbog čega nije odigrao mnogo utakmica.

Poslednjih nekoliko meseci Afelaj je trenirao pod nadzorom lekara PSV-a, a sada je konačno spreman da se stavi na raspolaganje Van Bomelu.

"Ovde sam proveo 15 godina svog života, ova atmosfera mi odgovara. Proteklih meseci sam to ponovo iskusio, dobro je vratiti se na stari posao", poručio je Afelaj.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar