Ибрахим Афелај поново у ПСВ-у!

Повратак дечачким сновима. . .  Осам година након одласка из ПСВ-а искусни везиста поново у матичном клубу.

Фудбал 18.06.2019 | 16:37
Ибрахим Афелај поново у ПСВ-у!
Некада велика нада холандског фудбала, а данас повратник у Ајндховен, на место на којем верују да још увек може да пружи значајан допринос. Ибрахим Афелај се вратио у ПСВ после осам година и као слободан играч ставио параф на једногишњи уговор са Филипсовцима.

Афелају ће тренер бити некадашњи саиграч и узор из првог тима ПСВ-а Марк ван Бомел.

"Веома са задовољан због овога. Као играч Иби има одређене квалитет које сваки тренер жели да поседује у свом тиму. Он са собом доноси и одређену дозу искуства. Дуго није играо и свесни смо тога, радићемно са њим на одговоран начин", поручио је Ван Бомел.

Афелај је 2011. године напустио ПСВ и потписао за Барселону у трансферу који је каталонце коштао 3.000.000 евра. Ипак, потом су уследиле позајмице у Шалке и Олимпијакос, а онда и потписивање уговора са енглеским Стоуком. Ипак, у Енглеској је имао великих проблема са различитим повредама, због чега није одиграо много утакмица.

Последњих неколико месеци Афелај је тренирао под надзором лекара ПСВ-а, а сада је коначно спреман да се стави на располагање Ван Бомелу.

"Овде сам провео 15 година свог живота, ова атмосфера ми одговара. Протеклих месеци сам то поново искусио, добро је вратити се на стари посао", поручио је Афелај.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар