"Orlići" će da se "čupaju" protiv odličnih Nijemaca!

Mladi fudbaleri Nemačke sjajno počeli Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu.  Zemljotres od dva Rihtera opalio Dance, šampioni Evrope dobro našpanovani! Nemci ubedljivi na premijeri u Udinama na krilima napadača Augzburga - 3:1.

Fudbal 18.06.2019 | 10:55
"Orlići" će da se "čupaju" protiv odličnih Nijemaca!
"Panceri" su se namerili da odbrane titulu prvaka Evrope za mlade!

U svojoj prvoj utakmici na EURO2019 odigranoj u Udinama, selekcija Nemačke do 21 godine bez većih problema savladala je vršnjake iz Danske 3:1 (1:0) i tako "zasela" na čelo grupe "B", u kojoj se takmiči i naša reprezentacija.

S obzirom na to da je Srbija poražena od Austrije (2:0), već u četvrtak u Trstu igraće protiv Nemačke meč epiteta "biti ili ne biti", od kog zavisi prolazak grupne faze i učešće na OI.

Gotovo je izvesno da bi samo pobeda "orliće" ostavila u trci nokaut runde.

Neće biti nimalo lako pošto su Nemci, koje predvodi selektor Štefan Kunc pokazali ozbiljan nivo fudbala i zahvaljujući golovima Marka Rihtera iz 28. i 52. minuta, odnosno Luke Valdšmita iz 65, naneli su poraz Dancima koji su samo ublažili poraz preko Roberta Skova iz penala u 73. minutu.

Nemačka je imala još mnoštvo šansi na ovom meču, pa je već sada jasno da su jedni od favorita na turniru.

U velikom stilu su aktuelni šampioni Evrope najavili pohod u odbranu krune u kategoriji do 21 godine, a trijumf nad solidnim Dancima od 3:1 olakšaće im posao u nastavku borbe za prvo mesto u grupi. Partija koju je ekipa Štefana Kunca pružila večeras u Udinama, nikako se neće svideti ni našem selektoru Goranu Đoroviću koji će morati da vadi fleke baš protiv Pancera u drugom kolu u četvrtak, a znamo iz istorije da to nije dobra startna pozicija.

Nemci su večeras igrali taman onoliko koliko im je bilo dovoljno za prvu trojku. Tim koji čine nosioci igre u većini bundesligaša i provereni fudbaleri koji generacijama unazad igraju zajedno i u kadetskoj i u omladinskoj konkurenciji, samo je potvrdio da poseduje solidnu bazu iz koje uvek iskoči poneki fantastični pojedinac. Večeras je to bio Marko Rihter, napadač Augzburga koji je sa dva gola lako doveo Nemce do kapitalne prednosti.

Rihter je u prvom delu na pas Maksija Egeštajna načeo Dance u 28. minutu, a posle katatrofalne greške odbrane Skandinavaca u 52, nakon sjajnog bega i finti isti igrač je nagovestio mirnu završnicu ovog duela. Tačku na trijumf Pancera stavio je u 65. napadač Frajburga Đanluka Valdšmit kojem je posle još jedne sjajne kontre asistirao upravo fenomenalni Rihter, pa su tri boda i definitivno završila na kontu Nemačke.

Sve što su Danci uradili na ovom meču bio je počasni pogodak Roberta Skova sa bele tačke u 73. minutu, ali je on više bio plod činjenice da je lopta pomalo i slučajno pogodila u ruku Tima Baumgartla, što je glavni arbitar ipak okarakterisao kao najstrožu kaznu uz pomoć VAR-a.

Dobar utisak koji su Nemci ostavili, posebno ubitačne kontre gde imaju prebrze igrače svakako treba da budu opomena za Orliće uoči okršaja drugog kola. Moraće izabranici Gorana Đorovićada prikažu znatno bolju igru kako bi izbegli da i posle druge utakmice ostanu na samom začelju grupe gde su trenutno.

Danska je baš tim golom sa penala prepustila fenjer Orlićima posle prvog kola...

GRUPA "B"

Srbija - Austrija 0:2 (0:1)
/Volf 38, Horvat 78/

Nemačka - Danska 3:1 (1:0)
/Rihter 28, 52, Valdšmit 65 - Skov 73p/

TABELA: Nemačka 3, Austrija 3, Srbija 0, Danska 0.

Naredno kolo igra se u četvrtak: Danska - Austrija, Nemačka - Srbija.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar