"Орлићи" ће да се "чупају" против одличних Нијемаца!

Млади фудбалери Немачке сјајно почели Европско првенство у Италији и Сан Марину.  Земљотрес од два Рихтера опалио Данце, шампиони Европе добро нашпановани! Немци убедљиви на премијери у Удинама на крилима нападача Аугзбурга - 3:1.

Фудбал 18.06.2019 | 10:55
"Орлићи" ће да се "чупају" против одличних Нијемаца!
"Панцери" су се намерили да одбране титулу првака Европе за младе!

У својој првој утакмици на ЕУРО2019 одиграној у Удинама, селекција Немачке до 21 године без већих проблема савладала је вршњаке из Данске 3:1 (1:0) и тако "засела" на чело групе "Б", у којој се такмичи и наша репрезентација.

С обзиром на то да је Србија поражена од Аустрије (2:0), већ у четвртак у Трсту играће против Немачке меч епитета "бити или не бити", од ког зависи пролазак групне фазе и учешће на ОИ.

Готово је извесно да би само победа "орлиће" оставила у трци нокаут рунде.

Неће бити нимало лако пошто су Немци, које предводи селектор Штефан Кунц показали озбиљан ниво фудбала и захваљујући головима Марка Рихтера из 28. и 52. минута, односно Луке Валдшмита из 65, нанели су пораз Данцима који су само ублажили пораз преко Роберта Скова из пенала у 73. минуту.

Немачка је имала још мноштво шанси на овом мечу, па је већ сада јасно да су једни од фаворита на турниру.

У великом стилу су актуелни шампиони Европе најавили поход у одбрану круне у категорији до 21 године, а тријумф над солидним Данцима од 3:1 олакшаће им посао у наставку борбе за прво место у групи. Партија коју је екипа Штефана Кунца пружила вечерас у Удинама, никако се неће свидети ни нашем селектору Горану Ђоровићу који ће морати да вади флеке баш против Панцера у другом колу у четвртак, а знамо из историје да то није добра стартна позиција.

Немци су вечерас играли таман онолико колико им је било довољно за прву тројку. Тим који чине носиоци игре у већини бундеслигаша и проверени фудбалери који генерацијама уназад играју заједно и у кадетској и у омладинској конкуренцији, само је потврдио да поседује солидну базу из које увек искочи понеки фантастични појединац. Вечерас је то био Марко Рихтер, нападач Аугзбурга који је са два гола лако довео Немце до капиталне предности.

Рихтер је у првом делу на пас Максија Егештајна начео Данце у 28. минуту, а после кататрофалне грешке одбране Скандинаваца у 52, након сјајног бега и финти исти играч је наговестио мирну завршницу овог дуела. Тачку на тријумф Панцера ставио је у 65. нападач Фрајбурга Ђанлука Валдшмит којем је после још једне сјајне контре асистирао управо феноменални Рихтер, па су три бода и дефинитивно завршила на конту Немачке.

Све што су Данци урадили на овом мечу био је почасни погодак Роберта Скова са беле тачке у 73. минуту, али је он више био плод чињенице да је лопта помало и случајно погодила у руку Тима Баумгартла, што је главни арбитар ипак окарактерисао као најстрожу казну уз помоћ ВАР-а.

Добар утисак који су Немци оставили, посебно убитачне контре где имају пребрзе играче свакако треба да буду опомена за Орлиће уочи окршаја другог кола. Мораће изабраници Горана Ђоровићада прикажу знатно бољу игру како би избегли да и после друге утакмице остану на самом зачељу групе где су тренутно.

Данска је баш тим голом са пенала препустила фењер Орлићима после првог кола...

ГРУПА "Б"

Србија - Аустрија 0:2 (0:1)
/Волф 38, Хорват 78/

Немачка - Данска 3:1 (1:0)
/Рихтер 28, 52, Валдшмит 65 - Сков 73п/

ТАБЕЛА: Немачка 3, Аустрија 3, Србија 0, Данска 0.

Наредно коло игра се у четвртак: Данска - Аустрија, Немачка - Србија.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар