TUR: Galati se smiješi dupla kruna!

18. Kup već spakovan! Lavovi posle 0:1 došli do trofeja - 3:1.

Fudbal 15.05.2019 | 23:34
TUR: Galati se smiješi dupla kruna!
Smeši se Lavovima iz Istanbula dupla kruna! U jednom momentu sezone delovalo je da će biti još jedna promašena, a sada Galatasaraj jednom rukom dodiruje zvezde. Tim Fatiha Terima osvojio je Kup Turske pobedom nad Ahisarom u finalu – 3:1.

Paklena je to bila utakmica za lidera turskog prvenstva. Očekivala se sigurna, rutinska pobeda, jer je sa druge strane terena bio tim koji je ubedljivo poslednji u šampionatu, koji je odavno ispao iz lige.

Ali, za Galatu je finale ispalo hod po mukama. Posle „nule“ nakon 45 minuta, Ahisar je u nastavku poveo.Manu je u 56. minutu pogodio za 1:0 i najavio iznenađenje.

Za potpuni očaj navijača Galatasaraja pobrinuo se Mbaje Dijanj, koji je u 65. minutu promašio penal.

I onda ludnica u poslednjih 10 minuta utakmice. Migel Lopes je dobio crveni karton i ostavio saigrače na cedilu. Bila je to rana koja je dala Lavovima preko potrebni miris krvi, da nagrnu svom snagom.

Samo dva minuta kasnije novi penal, ovog puta je Gumuš bio izvođač i pogodio je za izjednačenje.Feghuli je u 88. doneo vođstvo Galati, a Dijanj se u sudijskoj nadoknadi iskupio i golom je overi osvajanje 18. Kupa Turske za žuto-crvene.

Sada je na redu finiš prvenstva, dva kola do kraja, a Galatasaraj je na prvom mestu...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar