ТУР: Галати се смијеши дупла круна!

18. Куп већ спакован! Лавови после 0:1 дошли до трофеја - 3:1.

Фудбал 15.05.2019 | 23:34
ТУР: Галати се смијеши дупла круна!
Смеши се Лавовима из Истанбула дупла круна! У једном моменту сезоне деловало је да ће бити још једна промашена, а сада Галатасарај једном руком додирује звезде. Тим Фатиха Терима освојио је Куп Турске победом над Ахисаром у финалу – 3:1.

Паклена је то била утакмица за лидера турског првенства. Очекивала се сигурна, рутинска победа, јер је са друге стране терена био тим који је убедљиво последњи у шампионату, који је одавно испао из лиге.

Али, за Галату је финале испало ход по мукама. После „нуле“ након 45 минута, Ахисар је у наставку повео.Ману је у 56. минуту погодио за 1:0 и најавио изненађење.

За потпуни очај навијача Галатасараја побринуо се Мбаје Дијањ, који је у 65. минуту промашио пенал.

И онда лудница у последњих 10 минута утакмице. Мигел Лопес је добио црвени картон и оставио саиграче на цедилу. Била је то рана која је дала Лавовима преко потребни мирис крви, да нагрну свом снагом.

Само два минута касније нови пенал, овог пута је Гумуш био извођач и погодио је за изједначење.Фегхули је у 88. донео вођство Галати, а Дијањ се у судијској надокнади искупио и голом је овери освајање 18. Купа Турске за жуто-црвене.

Сада је на реду финиш првенства, два кола до краја, а Галатасарај је на првом месту...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар