Plej-of: Krah Bjelsinog Lidsa!

Ludo, luđe - Čempionšip: Lampard u finalu, Bijelsa ne! U jednoj od najuzbudljivijih utakmica sezone završio se san za Lids i Marsela Bijelsu, dok za Derbi i Lamparda tek počinje. . .  Derbi sve okrenuo i ide na Vembli! Ovnovi sa ivice ambisa uzleteli do finala! Derbi i Aston Vila u borbi za Premijer ligu! Fudbaleri Derbi Kauntija savladali su Lids Junajted sa 4:2 i plasirali se u finale Čempionšipa gde će igrati sa ekipom Aston Vile.

Fudbal 15.05.2019 | 23:27
Plej-of: Krah Bjelsinog Lidsa!
Lids Junajted je u prvoj utakmici pobedio Derbi Kaunti sa 1:0 i "prebacio loptu u njihovo dvorište".

U revanšu smo videli izuzetan duel, sa čak šest postignutih golova, 11 žutih kartona i dva crvena kartona i borbom koja se rasplamsala već u prvom minutu i nije mirovala sve do poslednjeg sudijskog zvižduka.

U prvih 20 minuta smo već videli četiri žuta kartona, jedan zbog prekršaja koji je u petom minutu dobio Fikajo Tomori i čak tri zbog raspravaljanja. Samo četiri minuta kasnije, Lids dolazi do prednosti od 1:0 preko Stjuarta Dalasa.

Tada se već činilo da je Lids zagrabio ka finalu na "Vembliju" da bi pred sam kraj prvog poluvremena Derbi Kaunti došao do izjednačenja, preko Džeka Meriota. Drugo poluvreme samo što je počelo, a Derbi je već preokrenuo rezultat, pošto je Mejson Maunt na asistenciju Harija VIlsona postigao drugi gol za izabranike Frenka Lamparda.

Asistent je postao strelac u 58. minutu, ali nakon Vilsonovog gola nije Derbi dugo slavio. Stjuart Dalas je uspeo da donese "poravnanje" u ukupnom rezultatu, odnosno da smanji na 3:2 u 62. minutu utakmice.

Džek Meriot je postigao prvi, ali i četvrti gol za Derbi Kaunti i tim pogotkom je Derbi zakazao duel sa Aston VIlom na Vembliju. Gaetano Berardi i Skot Meloun su do kraja utakmice "pocrveneli", a navijači Derbija jedva su dočekali poslednji sudijski zvižduk kako bi proslavili veliku pobedu svog tima.

Spektakularna utakmica na "Eland roudu" - za istoriju!

Derbi kaunti igraće finale plej-ofa za ulazak u Premijer ligu protiv Aston Vile, koja je u utorak izbacila VBA, nakon što su na gostovanju Lidsu slavili 4:2 (1:1) u utakmici u kojom smo zaista videli sve.

"Luda družina" trenera Marsela Bijelse dobila je prvi meč na gostovanju (1:0) i odlično je počela utakmicu golom Dalasa u 24. minutu, ali onda se "raspala" njihova igra.

Meriot je u poslednjem minutu prvog poluvremena izjednači, Maut je u prvom minutu nastavka doneo prednost, a treći gol za Derbi stigao je preko Harija Vilsona iz penala u 58. minutu, ali to je bio tek početak drame...

Lids se vratio u meč pogotkom Dalasa u 62. minutu, što je bio rezultat za prolaz, da bi Berardi na besmislen način dobio crveni karton i ostavio svoju ekipu na cedilu.

Derbi je to iskoristio preko Meriota u 85. minutu, pre toga je tim Franka Lamparda pogodio dve stative, da bi i "ovnovi" meč završili s desetoricom posle isključenja Malouna u nadoknadi vremena, međutim Lids nije imao pravi odgovor.

Finale na "Vembliju" za ulazak u Premijer ligu igra se 27. maja.

Sve je imao Lids u rukama i bez svega je ostao! Kao u stihovima Đorđa Balaševića: Sve je imao, ništa imao nije... Marselo Bjelsa je nemo gledao kako mu se ruši svet, kako Derbi kaunti pravi potpuni preokret nasred Eland rouda i odlazi u veliko finale baraža za Premijer ligu – 4:2.

Umesto velikog slavlja koje je bilo spremno na Eland roudu posle pobede u prvoj utakmici (1:0), desio se neobjašnjiv krah. Čak je Lids poveo i u revanšu, golom Stjuarta Dalasa u 24. minutu i delovalo je da je to – to.

Ima neko fudbalsko pravilo, koje se nigde ne može pročitati, ali uvek se oseti na koži, da tim koji u poslednjem minutu poluvremena primi gol ili u prvom minutu nastavka, da doživi potpuni pad, da se ugasi kao daljinskim upravljačem... Neobjašnjivo, ali istino.

I to se desilo Lidsu. Odnosno, Derbiju. I to oba slučaja! Džek Meriot je u 45. minutu izjednačio, a Mejson Maunt u 46, prvom minutu nastavka, doneo vođstvo Ovnovima. Za 60 sekundi sve se okrenulo naglavačke za Derbi.

Poveli su gosti 3:1, Lids smanjio na 3:2 i vratio nadu, malo crvenila u obrazima, koje mu je na kraju totalno ugasio Gaetano Berardi, koji je dobio crveni karton u 74. minutu.

Samo se čekala egzekucija i stigla je. Džek Meriot, koji je pokrenuo preokret Derbija, stavio je tačku na pobedu – 4:2.

Derbi kaunti ide u veliko finale baraža. Na Vembliju 27. maja čekaće ga Aston Vila.

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar