Плеј-оф: Крах Бјелсиног Лидса!

Лудо, луђе - Чемпионшип: Лампард у финалу, Бијелса не! У једној од најузбудљивијих утакмица сезоне завршио се сан за Лидс и Марсела Бијелсу, док за Дерби и Лампарда тек почиње. . .  Дерби све окренуо и иде на Вембли! Овнови са ивице амбиса узлетели до финала! Дерби и Астон Вила у борби за Премијер лигу! Фудбалери Дерби Каунтија савладали су Лидс Јунајтед са 4:2 и пласирали се у финале Чемпионшипа где ће играти са екипом Астон Виле.

Фудбал 15.05.2019 | 23:27
Плеј-оф: Крах Бјелсиног Лидса!
Лидс Јунајтед је у првој утакмици победио Дерби Каунти са 1:0 и "пребацио лопту у њихово двориште".

У реваншу смо видели изузетан дуел, са чак шест постигнутих голова, 11 жутих картона и два црвена картона и борбом која се распламсала већ у првом минуту и није мировала све до последњег судијског звиждука.

У првих 20 минута смо већ видели четири жута картона, један због прекршаја који је у петом минуту добио Фикајо Томори и чак три због расправаљања. Само четири минута касније, Лидс долази до предности од 1:0 преко Стјуарта Даласа.

Тада се већ чинило да је Лидс заграбио ка финалу на "Вемблију" да би пред сам крај првог полувремена Дерби Каунти дошао до изједначења, преко Џека Мериота. Друго полувреме само што је почело, а Дерби је већ преокренуо резултат, пошто је Мејсон Маунт на асистенцију Харија ВИлсона постигао други гол за изабранике Френка Лампарда.

Асистент је постао стрелац у 58. минуту, али након Вилсоновог гола није Дерби дуго славио. Стјуарт Далас је успео да донесе "поравнање" у укупном резултату, односно да смањи на 3:2 у 62. минуту утакмице.

Џек Мериот је постигао први, али и четврти гол за Дерби Каунти и тим поготком је Дерби заказао дуел са Астон ВИлом на Вемблију. Гаетано Берарди и Скот Мелоун су до краја утакмице "поцрвенели", а навијачи Дербија једва су дочекали последњи судијски звиждук како би прославили велику победу свог тима.

Спектакуларна утакмица на "Еланд роуду" - за историју!

Дерби каунти играће финале плеј-офа за улазак у Премијер лигу против Астон Виле, која је у уторак избацила ВБА, након што су на гостовању Лидсу славили 4:2 (1:1) у утакмици у којом смо заиста видели све.

"Луда дружина" тренера Марсела Бијелсе добила је први меч на гостовању (1:0) и одлично је почела утакмицу голом Даласа у 24. минуту, али онда се "распала" њихова игра.

Мериот је у последњем минуту првог полувремена изједначи, Маут је у првом минуту наставка донео предност, а трећи гол за Дерби стигао је преко Харија Вилсона из пенала у 58. минуту, али то је био тек почетак драме...

Лидс се вратио у меч поготком Даласа у 62. минуту, што је био резултат за пролаз, да би Берарди на бесмислен начин добио црвени картон и оставио своју екипу на цедилу.

Дерби је то искористио преко Мериота у 85. минуту, пре тога је тим Франка Лампарда погодио две стативе, да би и "овнови" меч завршили с десеторицом после искључења Малоуна у надокнади времена, међутим Лидс није имао прави одговор.

Финале на "Вемблију" за улазак у Премијер лигу игра се 27. маја.

Све је имао Лидс у рукама и без свега је остао! Као у стиховима Ђорђа Балашевића: Све је имао, ништа имао није... Марсело Бјелса је немо гледао како му се руши свет, како Дерби каунти прави потпуни преокрет насред Еланд роуда и одлази у велико финале баража за Премијер лигу – 4:2.

Уместо великог славља које је било спремно на Еланд роуду после победе у првој утакмици (1:0), десио се необјашњив крах. Чак је Лидс повео и у реваншу, голом Стјуарта Даласа у 24. минуту и деловало је да је то – то.

Има неко фудбалско правило, које се нигде не може прочитати, али увек се осети на кожи, да тим који у последњем минуту полувремена прими гол или у првом минуту наставка, да доживи потпуни пад, да се угаси као даљинским управљачем... Необјашњиво, али истино.

И то се десило Лидсу. Односно, Дербију. И то оба случаја! Џек Мериот је у 45. минуту изједначио, а Мејсон Маунт у 46, првом минуту наставка, донео вођство Овновима. За 60 секунди све се окренуло наглавачке за Дерби.

Повели су гости 3:1, Лидс смањио на 3:2 и вратио наду, мало црвенила у образима, које му је на крају тотално угасио Гаетано Берарди, који је добио црвени картон у 74. минуту.

Само се чекала егзекуција и стигла је. Џек Мериот, који је покренуо преокрет Дербија, ставио је тачку на победу – 4:2.

Дерби каунти иде у велико финале баража. На Вемблију 27. маја чекаће га Астон Вила.

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар