Kup: Tošić odveo Partizan u finale na megdan Zvezdi!

Tošić utišao Čair i zakazao "večiti" derbi u finalu Kupa! Fudbaleri Partizana plasirali su se u finale Kupa Srbije, gde će igrati sa Crvenom zvezdom 23. maja.  Odlična utakmica u Nišu, puna uzbuđenja, a u peto uzastopno finale ide Partizan koji će se za trofej boriti sa najvećim rivalom.  Bambi Tošić potpisao Stojkovićevu osvetu Radničkom! Partizan uz ulaznicu za finale dobio i Lazara Pavlovića! Radnički i 23. meč u sezoni neporažen na Čairu, ali to nije dovoljno za finale, 23. maja u Nišu sudar večitih - 1:1.

Fudbal 15.05.2019 | 22:15
Kup: Tošić odveo Partizan u finale na megdan Zvezdi!
Crno-beli su remizirali sa Radničkim 1:1 u Nišu, te su zahvaljujući minimalnoj pobedi u prvom meču u Humskoj izborili šansu da brane trofej.

Posle 75 minuta lošeg fudbala i rovovske borbe između dva kaznena prostora, Radnički dolazi do vođstva preko iskusnog Saše Pavlovića.

Međutim, deset minuta pre kraja meča, Rikardo Gomeš asistira Zoranu Tošiću koji trese mrežu Radničkog i odvodi Partizan u finale.

Crno-beli su imali više od igre u prvih 45 minuta, ali osim nekoliko udaraca sa distance nisu konkretnije zapretili golmanu domaćeg tima Ristiću.

U nastavku Radnički preuzima inicijativu, ali ni Stojković nije imao preterano mnogo posla. Uglavnom se vodila borba između kaznenih prostora, sa dosta faulova i prekida.

Meč su obeležila i dva sporna momenta u kaznenom prostoru Radničkog, prvi u 31. minutu kada je pao Lazar Pavlović posle povlačenja Haskića, ali sudija Lukić ništa nije svirao.

Arbitar je odmahnuo i u 77. minutu kada je lopta pogodila u ruku Nikolu Drinčića, na putu ka golu Radničkog.

U centru pažnje je bio i gore pomenuti Lazar Pavlović koji je neočekivano dobio šansu u prvoj postavi Partizana. Pavlović je rođen 2001. godine, još nije napunio 18 godina, a ovo mu je bio debi u crno-belom dresu.

"Večiti" derbi u finalu Kupa će se igrati takođe na stadionu "Čair", ukoliko FSS ne promeni odluku jer će igrati dva najveća srpska kluba pa će biti ogromno interesovanje.



Kao pre dve godine - u finalu Kupa Srbije sastaće se najuspešniji srpski klubovi!

Zvezda je ovog popodneva "nulom" u Lučanima "overila" prolaz u finale koji je bio izvestan već mesec dana posle prvog meča (4:1), da bi Partizan u dramatičnom drugom poluvremenu pogotkom Zorana Tošića u 80. minutu zakazao "večiti" derbi za trofej.

Uspele su Nišlije da pogotkom Stojanovića u 75. minutu poravnaju ukupan rezultat u dvomeču sa "valjkom", ali je Tošić pet minuta kasnije svoj tim odveo do petog uzastopnog finala.

Četvrti trofej u nizu za Partizan ili "dupla kruna" za Zvezdu saznaćemo 23. maja na "Čairu", ali ostaje otvoreno pitanje da li će finale možda biti premešteno na neki drugi stadion - kao što je sa "Karađorđa" 2017. godine izmešteno u Humsku ulicu.

RADNIČKI - PARTIZAN 1:1 (0:0), UKUPNO 1:2!

Početak utakmice je obećavao, obe ekipe krenule su "otvoreno" što je donelo do pojačanog tempa u kom se bolje snašao Partizan kod koga je igru diktirao debitant Lazar Pavlović, momak rođen 2001. godine koji je nosio dres sa brojem "10".

Inicirao je dva odlična napada Partizana u kome smo videli šut Pantića preko gola, dok je u drugoj situaciji Šćekić napravio faul u napadu.

Nisu želeli gosti "grlom u jagode" posebno nakon upozorenja u vidu odličnog udarca Lazara Ranđelovića sa dvadesetak metara, kada je namučio Vladimira Stojkovića, ali je to bila njihova praktično jedina šansa u prvom poluvremenu u kom se nije video Nermin Haskić.

Odnosno, jeste, ali u kaznenom prostoru svoje ekipe kada je oborio Strahinju Pavlovića posle jednog prekida, tražili su igrači Partizana najstrožu kaznu, ali je nije bilo.

Tempo je slabio da bi ga početkom drugog dela pojačao Lazar Ranđelović, činilo se jedini raspoloženi igrač u crvenom dresu, koji je u nastavku imao dve dobre prilike, ali ih nije pretvorio u gol. 

Kada nije postigao - upisao je asistenciju.

U 75. minutu je sa desnog boka, posle skoka igrača Partizana, pokupio loptu i uputio oštar pas za Stojanovića koji je prihvatio loptu i zakucao je u mrežu Vladimira Stojkovića.

U tom trenutku taj rezultat značio je produžetke, ali "otkazao" ih je Zoran Tošić već pet minuta kasnije posle dobre akcije Zdjelara i Gomeša, kada je krilni napadač Partizana sa pet metara smestio loptu u mrežu Borivoja Ristića.

Radničkom su nedostajala dva gola za prolaz, pokušali su Haskić i Ranđelović, dok je Partizan lako mogao i do drugog pogotka na meču da je bilo više koncentracije.



Čair nije pao - Partizan se nije dao. Radnički je sačuvao oreol nepobedivog tima na niškom stadionu, ali je ostao bez ulaznice za finale Kupa Srbije. Za osam dana na ovaj stadion vraća se Parni valjak da brani pehar koji već tri sezone krasi njegovu trofejnu salu. Iako igrom nije oduševio, branilac znamenja je rezultatski prošao taman onako kako je priželjkivao i izborio se da 23. maja sezonu obeleženu uglavnom crnom bojom ulepša - belom.

Preko puta će biti Crvena zvezda, pa je možda i red da se večiti rivali, na zatvaranju klupske sezone našeg fudbala, sretno još jednom i provere ko je bolji. Ko na letnji odmor odlazi kao pobednik.

Radnički - Partizan 1:1, prvi meč 0:1, za plasman tima iz Humske u finale. Tamo ga je odveo Zoran Tošić, pogodivši zicer deset minuta pre kraja, za trk Vladimira Stojkovića od 50 metara i urlik u lice niškoj publici koja ga je sve vreme vređala. I za odgovor Ivici Tončevu na neke ranije prozivke u medijima.

Tim Sava Milloševića je istrpeo kratkotrajni pritisak motivisanog domaćina, njegovo vođstov, preživeo je porethodno i tri velike šanse Lazara Ranđelovića, ali je od plasmana u peto uzastopno finale Kupa Srbije za mladog stručnjaka bitnije što je rizikovao i dobio Lazara Pavlovića. U ne preterano kvalitetnoj utakmici 17-godišnji debitant bio je otkrovenje, prijatno iznenađenje za Grobare, neprijatno za Meraklije, pa može da se konstatuje da, ako već nije izvojevao pobedu u rezultatskom, gostujući stručni štab je to učinio u taktičkom smislu.

Domaćinu ostaje saznanje i pohvala da ni u 23. utakmici ove sezone na Čairu, u svim takmičenjima, nije poražen, ali će za vanredni uspeh, morati da sačeka neku drugu priliku. Iako je delio pre početka utakmice poljupce publici Nenad Lalatović je, na osnovu toga kako mu je tim izgedao, posebno u prvih 45 minuta, dobio argumente da čupa kosu sa glave. Njegovi igrači u tom delu igr ekao da su "pukli" od silne želje, deluje da ih je "pojeo" pritisak velikih očekivanja, da donesu gradu prvo finale kupa u istoriji. Umesto tečne, napadačke, igre kojim su u prethodna dva ligaška okršaja na Čairu lomili crno-bele, grešili su. Nekarakteristično. U pasu.

Dugo im je trebalo da osmisle akciju kojom bi se primakli kaznenom prostoru rivala, vezni red i defanzivci Partizana su ih sve vreme držali na odstojanju, pa je jedini pokušaj vredan pomena u prvom delu bio dalekometni hitac Lazara Ranđelovića, koji je golman Vladimir Stojković preusmerio u korner. Glavni i odgovorni što Radnički kroz pas nije mogao da uposli Nermina Haskića bili su Saša Zdjelar i Aleksandsar Šćekić. Postavili su branu ispred poslednje linije beogradskog tima i sprečili dotok lopti ka najboljem superligaškom strelcu, a bez obzira što su Petar Grbića i Lazar Ranđelović neprestano mučili gostujuće bekove, Radnički je u završnici akcija bio maltene bezopasan.

Tek početkom drugog dela Radnički je krenuo u juriš. Stvorio je sve sjajne prilike iz polukontri, međutim, obe je propustio Lazar Rabnđelović. Krilni vezista Olimpijakosa, pozajmljen Nišlijama do kraja sezone, ozbiljno je namučio odbranu Partizana probijim po boku, ali kao da mu je ponestajalo snage kad je trebalo da uputui završni udarac na dodavanja Tarasa Bondarenka i Aleksandra Todorovskog.

I taman kad se činilo da i sreća okreće leđa Radničkom, sevnula je još jedna akcija, opet je u glavnoj ulozi bio Ranđelović, posle karambola lopte se dokopao Saša Stojanović i matirao Stojkovića za erupciju oduševljenja na većem delu tribina. Poveo je domaćin, Lalatović je bio u ekstazi, navijači su već počeli da pominju penale, ali je svenula kontra crno-belih i mat Zorana Tošića. Kraj.

Partizan nije previše zanimala ofanziva. Savo Milošević se sa dva zadnja vezna trudio da zatvori prilaze golu i čeka prekid da se osloni na Zorana Tošića. U međuvremenu je bio toliko hrabar da u vatru gurne 17-godišnjeg Lazara Pavlovića, stavi mu "desetku" na pleća, a izdanak omladinske škole pokazao, već u uvodnim minutima, da na njega u bliskoj budućnosti može da se računa.

Reč je o plemenitom igraču, izrazitog osećaja za prostor, podignute glave, sposobnom da odigra iz prve, pravi viškove, iznudi žuti karton Crnomarkovića i zadovoljio kriterijume na debiju, pokazavši da ima ono što je fudbalerima Radničkog nedostajalo više od sat vremena. Mirnu glavu. Mnogi su očekivali da bi mogao da se "raspadne" pod uticajem važnosti utakmice, ali je Lazar Pavlović bio jedan od boljh u crno-beloj ekipi, zamaskiravši utisak da je njen ostatak igrao taman toliko da oradi posao. Bez nekih specijalnih izleta na protivničku polovinu, mada je o takav, baš zbog pomenutog poleteraca, stvorio šanse koje je mogao, da je bio precizniji, da iskoristi Danilo Pantić.

Jeste Zoran Tošić i to je za crno-bele najvažnije. Ipak će igrati za trofej ove sezone. I to protiv Crvene zvezde, 23. maja, opet u Nišu.

RADNIČKI NIŠ – PARTIZAN 1:1 (0:0)

Prvi meč 0:1

/Stojanović 75 - Tošić 81/
Stadion: Čair
Gledalaca: 7000
Sudija: Lazar Lukić.
Žuti kartoni: Crnomarković, Todorovski, Nikodijević (Radnički), Miletić, Pantić (Partizan).

Radnički (4-2-3-1): Ristić – Todorovski, Pankov, Crnomarković (od 83. Nikodijević), Đorđević – Drinčić, Bondarenko (od 68. Noma) – Stojanović, Ranđelović, Grbić – Haskić.

Partizan (4-2-3-1): Stojković - N. R. Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević - Šćekić, Zdjelar - Tošić (od 88. Smiljanić), Pantić, L. Pavlović (od 82. Ilić) - Rikardo.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar