KLS: Davidovac vodio Zvezdu od 6-0!

Zvezda slomila hrabru ekipu Dunava! Košarkaši Crvene zvezde su ostvarili i šestu pobedu u Superligi Srbije, savladavši Dunav u gostima rezultatom 91:65.  Dunavu ni tračak nade, Davidovac i Odžo se poigravali u Starim Banovcima.  Crveno-beli sigurnom i ubedljivom igrom stigli do šestog slavlja u sezoni - 91:65.

Košarka 15.05.2019 | 22:00
KLS: Davidovac vodio Zvezdu od 6-0!
Ekipa iz Starih Banovaca je u prvoj deonici uspela da parira šampionu ABA lige, ali su potom izabranici trenera Milana Tomića skupili redove u odbrani, napravili razliku i održali je do kraja utakmice.

Iako je strateg "crveno-belih" koristio sve igrače koje je imao na raspolaganju, ispred timskog učinka vredi istaći partije Dejana Davidovca i Muhameda Fajea, koji su svojim serijama u prvoj i drugoj četvrtini bili lideri tima, na obe strane parketa.

Potencijalni reprezentativac Srbije je apsolutno obeležio prvu četvrtinu, upisavši čak 14 poena, bez promašaja iz igre, dok je iskusni krilni centar u drugom periodu ubacio sedam poena u nizu, čime je Zvezda došla do dvocifrene prednosti.

Ekipa Dunava je živela od šuta za tri poena u uvodom delu utakmice, ali su košarkaši Zvezde u nastavku imali više koncentracije u odbrani i time su praktično neutralisali najveću napadačku snagu protivnika.

U drugom poluvremenu je Zvezda u nekoliko navrata imala i po 20 poena prednosti, ali vredi istaći da se košarkaši Dunava nisu predavali, pa su dolazili i do poenterskih serija kojima su održavali utakmicu zanimljivom za posetioce gotovo pune hale "Park".

Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Davidovac sa 19 poena, uz 5 skokova, dabl-dabl učinak je zabeležio Majkl Odžo (14 poena, 10 skokova), dok je Faje ostao na 11 poena, a dvocifren učinak imao je još Ognjen Dobrić (10 poena).

Na drugoj strani bolji od ostalih bio je rezervista Srđan Ivića (11 poena), Nikola Kovačević je ubacio poen manje, dok su Nikola Šućov i Andrija Drašković ostali na po 9 poena.

Crvena zvezda mts počela je drugi superligaški krug ubedljivim trijumfom, u skladu s očekivanjima.

Na gostovanju poslednjeplasiranom timu svoje grupe, debitantu u superligaškom rangu, ekipa Milana Tomića je bez pomoći Kejsija Riversa mirno popravila svoj skor na 6-0.

Dunav - Crvena zvezda mts 65:91 (19:22, 13:23, 16:22, 17:24)

Dejan Davidovac vodio je crveno-bele od početka utakmice i završio je meč sa 19, uz pet skokova. Interesantno je da je bez promašaja ubacio 14 od prvih 16 Zvezdinih poena.

U nastavku se crveno-belom univerzalcu pridružio i startni centar Beograđana Majkl Odžo sa "dabl dabl" učinkom od 14 poena i 10 skokova i zajedno su obeležili ovaj trijumf, u kojem je prednost favorita konstantno rasla od druge četvrtine do konačnih "plus 26".

Borbeni Dunav uspeo je da se konsoliduje posle prvog Davidovčevog izlaska iz igre, pa je početkom druge četvrtine košem Srđana Ivića prišao i na "minus 1", ali su Ognjen Dobrić i Dušan Ristić sačuvali prednost šampiona ABA lige. Bek crveno-belih Bili Beron je potom trojkom najavio seriju gostiju, kojom je Zvezda otišla na pauzu sa "plus 13".

Nakon rutinski "odrađenog" nastavka i mirne pobede, Zvezda će se okrenuti narednoj utakmici pred svojim navijačima, protiv Zlatibora u subotu.

Crvena zvezda je nije pružila ni tračak nade Dunavu da može do senzacionalnog iznenađenja u šestom kolu Superlige. Aktuelni šampion je bez mnogo muke stigao do šestog slavlja i zadržao maksimalan učinak, dok je domaćin zabeležio i šesti poraz u najvišem rangu takmičenja i tako ostao jedini klub u obe grupe koji još nije osetio slast trijumfa - 65:91.

Dunav je donekle bio u igri samo u prvoj četvrtini, nakon koje je zaostajao svega tri poena za sastavom Milana Tomića. Ipak, prvak Jadrana je već do kraja prvog poluvremena stigao do dvocifrene zalihe, a onda je postepeno povećavao kako se meč bližio kraju i na kraju stigao do maksimalne prednosti.

Još jednom, najefikasniji u redovima beogradskog tima bio je Dejan Davidovac, koji nje meč okončao sa 19 postignutih poena, pet skokova i tri asistencije. Zvezdin univerzalac imao je odličnog partnera uMajklu Odžu, koji je dominirao pod obručima i za tačno 19 minuta na parketu ostzvario dabl-dabl učinak (14 poena, 10 skokova). Dvocifreni su bili i Mohamed Faje (11 poena) i Ognjen Dobrić (10).

Milan Tomić je reazliku na terenu ponovo iskoristio da pruži minutažu svim igračima, a na kraju se u strelce jedino nije upisao Aleksa Radanov. Kod domaćina je najefikasniji bio Srđan Ivić sa 11 poena, dok je Nikola Kovačević ubacio jedan manje.

Crvena zvezda sledeći meč igra 18. maja protiv Zlatibora u dvorani Aleksandar Nikolić, dok Dunav gostuje OKK Beogradu.

Rezultati 6. kola

FMP - Zlatibor 96:50
Borac - OKK Beograd 89:81
Dunav - Zvezda 65:91

Tabela: Zvezda 6-0, FMP 5-1, Borac 4-2, Zlatibor 2-4, OKK Beograd 1-5, Dunav 0-6.

Parovi 7. kola (subota):

Crvena zvezda mts - Zlatibor
OKK Beograd - Dunav
Borac Čačak - FMP

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar