КЛС: Давидовац водио Звезду од 6-0!

Звезда сломила храбру екипу Дунава! Кошаркаши Црвене звезде су остварили и шесту победу у Суперлиги Србије, савладавши Дунав у гостима резултатом 91:65.  Дунаву ни трачак наде, Давидовац и Оџо се поигравали у Старим Бановцима.  Црвено-бели сигурном и убедљивом игром стигли до шестог славља у сезони - 91:65.

Кошарка 15.05.2019 | 22:00
КЛС: Давидовац водио Звезду од 6-0!
Екипа из Старих Бановаца је у првој деоници успела да парира шампиону АБА лиге, али су потом изабраници тренера Милана Томића скупили редове у одбрани, направили разлику и одржали је до краја утакмице.

Иако је стратег "црвено-белих" користио све играче које је имао на располагању, испред тимског учинка вреди истаћи партије Дејана Давидовца и Мухамеда Фајеа, који су својим серијама у првој и другој четвртини били лидери тима, на обе стране паркета.

Потенцијални репрезентативац Србије је апсолутно обележио прву четвртину, уписавши чак 14 поена, без промашаја из игре, док је искусни крилни центар у другом периоду убацио седам поена у низу, чиме је Звезда дошла до двоцифрене предности.

Екипа Дунава је живела од шута за три поена у уводом делу утакмице, али су кошаркаши Звезде у наставку имали више концентрације у одбрани и тиме су практично неутралисали највећу нападачку снагу противника.

У другом полувремену је Звезда у неколико наврата имала и по 20 поена предности, али вреди истаћи да се кошаркаши Дунава нису предавали, па су долазили и до поентерских серија којима су одржавали утакмицу занимљивом за посетиоце готово пуне хале "Парк".

Најефикаснији у победничком тиму је био Давидовац са 19 поена, уз 5 скокова, дабл-дабл учинак је забележио Мајкл Оџо (14 поена, 10 скокова), док је Фаје остао на 11 поена, а двоцифрен учинак имао је још Огњен Добрић (10 поена).

На другој страни бољи од осталих био је резервиста Срђан Ивића (11 поена), Никола Ковачевић је убацио поен мање, док су Никола Шућов и Андрија Драшковић остали на по 9 поена.

Црвена звезда мтс почела је други суперлигашки круг убедљивим тријумфом, у складу с очекивањима.

На гостовању последњепласираном тиму своје групе, дебитанту у суперлигашком рангу, екипа Милана Томића је без помоћи Кејсија Риверса мирно поправила свој скор на 6-0.

Дунав - Црвена звезда мтс 65:91 (19:22, 13:23, 16:22, 17:24)

Дејан Давидовац водио је црвено-беле од почетка утакмице и завршио је меч са 19, уз пет скокова. Интересантно је да је без промашаја убацио 14 од првих 16 Звездиних поена.

У наставку се црвено-белом универзалцу придружио и стартни центар Београђана Мајкл Оџо са "дабл дабл" учинком од 14 поена и 10 скокова и заједно су обележили овај тријумф, у којем је предност фаворита константно расла од друге четвртине до коначних "плус 26".

Борбени Дунав успео је да се консолидује после првог Давидовчевог изласка из игре, па је почетком друге четвртине кошем Срђана Ивића пришао и на "минус 1", али су Огњен Добрић и Душан Ристић сачували предност шампиона АБА лиге. Бек црвено-белих Били Берон је потом тројком најавио серију гостију, којом је Звезда отишла на паузу са "плус 13".

Након рутински "одрађеног" наставка и мирне победе, Звезда ће се окренути наредној утакмици пред својим навијачима, против Златибора у суботу.

Црвена звезда је није пружила ни трачак наде Дунаву да може до сензационалног изненађења у шестом колу Суперлиге. Актуелни шампион је без много муке стигао до шестог славља и задржао максималан учинак, док је домаћин забележио и шести пораз у највишем рангу такмичења и тако остао једини клуб у обе групе који још није осетио сласт тријумфа - 65:91.

Дунав је донекле био у игри само у првој четвртини, након које је заостајао свега три поена за саставом Милана Томића. Ипак, првак Јадрана је већ до краја првог полувремена стигао до двоцифрене залихе, а онда је постепено повећавао како се меч ближио крају и на крају стигао до максималне предности.

Још једном, најефикаснији у редовима београдског тима био је Дејан Давидовац, који ње меч окончао са 19 постигнутих поена, пет скокова и три асистенције. Звездин универзалац имао је одличног партнера уМајклу Оџу, који је доминирао под обручима и за тачно 19 минута на паркету остзварио дабл-дабл учинак (14 поена, 10 скокова). Двоцифрени су били и Мохамед Фаје (11 поена) и Огњен Добрић (10).

Милан Томић је реазлику на терену поново искористио да пружи минутажу свим играчима, а на крају се у стрелце једино није уписао Алекса Раданов. Код домаћина је најефикаснији био Срђан Ивић са 11 поена, док је Никола Ковачевић убацио један мање.

Црвена звезда следећи меч игра 18. маја против Златибора у дворани Александар Николић, док Дунав гостује ОКК Београду.

Резултати 6. кола

ФМП - Златибор 96:50
Борац - ОКК Београд 89:81
Дунав - Звезда 65:91

Табела: Звезда 6-0, ФМП 5-1, Борац 4-2, Златибор 2-4, ОКК Београд 1-5, Дунав 0-6.

Парови 7. кола (субота):

Црвена звезда мтс - Златибор
ОКК Београд - Дунав
Борац Чачак - ФМП

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар