Junajted debelo časti, samo da se riješi propasti!

Juve i Inter zagrizli preskupi mamac zvani Aleksis Sančez! Čileanac se vraća u Italiju da spasi karijeru?

Fudbal 15.05.2019 | 21:00
Junajted debelo časti, samo da se riješi propasti!
Godinu i po dana posle transfera koji je uzdrmao tri engleska velikana i realizovan je kao jedna od bombi prelaznog roka, Aleksis Sančez beži na mala vrata tražeći spas karijere.

Čileanac je postao višak na Old Trafordu katastrofalnih 18 meseci i klub jedva čeka da ga se reši. Mančester Junajted ga je sredinom prošle sezone oteo Sančeza ispred nosa gradskom rivalu Sitiju koji je verovao da je sve dogovorio sa Arsenalovom zvezdom. Junajted ga je namamio većim ugovorom i većom provizijom za njegovog agenta Fernanda Felisijeviča. Sančez je dobio astonomsku platu od skoro 28.000.000 evra godišnje kakvu nema nijedan igrač u Premijer ligi i postao ubedljivo najplaćeniji u svlačionici Crvenih đavola. Međutim, nije opravdao deo poverenja pošto je dao samo pet golova na 45 utakmica za sezonu i po.

Među prvima se našao na udaru Ole Gunara Solskjera koji jedva čeka da mu vidi leđa. Naravno da nikome ne pada na pamet da kupi Sančeza sa takvom platom, a ugovor ga za Old Traford veže do leta 2022. godine. Junajted je spreman i na finansijsku žrtvu samo da se konačno reči Čileanca. Slavni klub će pristati da plaća 15.000.000 evra Sančezove godišnje plate tokom pozajmice. To je maksimalan ustupak koji klub može da napravi. Izgledali bi kao budale da plaćaju više od toga za igrača drugog kluba...

Međutim, problem je što zainteresovanih klubova nema mnogo i što su jedina dva iz Italije – Juventus i Inter. A za njih je skupo da plaćaju i preostalih 12.000.000 evra Sančezove godišnje zarade. Najplaćeniji Juventusov igrač je Ronaldo sa 31.000.000 evra godišnje, slede Dibala, Pjanić, Daglas Kosta, Bonući i ostali izemđu 5.000.000 i 7.000.000 evra godišnje. U Interu će najplaćeniji biti Godin sa oko 7.000.000 evra godišnje, dok Ikardi i Najnoglan zarađuju 4.500.000 po sezoni. Jasno je da Sančez ne može da bude duplo ili troduplo plaćeniji od saigrača u Juventusu i Interu.

Zato su dva kluba ušli u pregovore za dodatni popust. Ali ne od strane, Mančester Junajteda, već od samog igrača. Zato je Fernando Felicijevič doputovao u Italiju gde se prvo sastao sa Interovim čelnicima, a potom i sa Juventusovim direktorom Paratićijem. Iz oba kluba je dobio potvrdu da su zainteresovani, ali ne po toj ceni. U prevodu, igrač mora drastično da smanji platu sa 12.000.000 evra i finansijski se žrtvuje za spas karijere.

U Interu ga vide kao veliko pojačanje u pokušaju da prekinu dominaciju Juventusa, dok će Stara dama pokušati da realizuje posao koji joj je izmakao pre pet godina. Tada je Sančez bio velika želja AntonijaKontea, klub mu ga je obećao, ali nije ispunio obećanje. Nedolazak Sančeza je bio jedan od razloga za raskol i svađu između uprave i trenera Juventusa. Konte je napustio klub nekoliko dana kasnije...

Sančez ne bi imao problema da se privikne na ligu jer je afirmaciju i stekao u Seriji A noseći dres Udinezea iz kojeg je otišao u Barselonu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar