Јунајтед дебело части, само да се ријеши пропасти!

Јуве и Интер загризли прескупи мамац звани Алексис Санчез! Чилеанац се враћа у Италију да спаси каријеру?

Фудбал 15.05.2019 | 21:00
Јунајтед дебело части, само да се ријеши пропасти!
Годину и по дана после трансфера који је уздрмао три енглеска великана и реализован је као једна од бомби прелазног рока, Алексис Санчез бежи на мала врата тражећи спас каријере.

Чилеанац је постао вишак на Олд Трафорду катастрофалних 18 месеци и клуб једва чека да га се реши. Манчестер Јунајтед га је средином прошле сезоне отео Санчеза испред носа градском ривалу Ситију који је веровао да је све договорио са Арсеналовом звездом. Јунајтед га је намамио већим уговором и већом провизијом за његовог агента Фернанда Фелисијевича. Санчез је добио астономску плату од скоро 28.000.000 евра годишње какву нема ниједан играч у Премијер лиги и постао убедљиво најплаћенији у свлачионици Црвених ђавола. Међутим, није оправдао део поверења пошто је дао само пет голова на 45 утакмица за сезону и по.

Међу првима се нашао на удару Оле Гунара Солскјера који једва чека да му види леђа. Наравно да никоме не пада на памет да купи Санчеза са таквом платом, а уговор га за Олд Трафорд веже до лета 2022. године. Јунајтед је спреман и на финансијску жртву само да се коначно речи Чилеанца. Славни клуб ће пристати да плаћа 15.000.000 евра Санчезове годишње плате током позајмице. То је максималан уступак који клуб може да направи. Изгледали би као будале да плаћају више од тога за играча другог клуба...

Међутим, проблем је што заинтересованих клубова нема много и што су једина два из Италије – Јувентус и Интер. А за њих је скупо да плаћају и преосталих 12.000.000 евра Санчезове годишње зараде. Најплаћенији Јувентусов играч је Роналдо са 31.000.000 евра годишње, следе Дибала, Пјанић, Даглас Коста, Бонући и остали иземђу 5.000.000 и 7.000.000 евра годишње. У Интеру ће најплаћенији бити Годин са око 7.000.000 евра годишње, док Икарди и Најноглан зарађују 4.500.000 по сезони. Јасно је да Санчез не може да буде дупло или тродупло плаћенији од саиграча у Јувентусу и Интеру.

Зато су два клуба ушли у преговоре за додатни попуст. Али не од стране, Манчестер Јунајтеда, већ од самог играча. Зато је Фернандо Фелицијевич допутовао у Италију где се прво састао са Интеровим челницима, а потом и са Јувентусовим директором Паратићијем. Из оба клуба је добио потврду да су заинтересовани, али не по тој цени. У преводу, играч мора драстично да смањи плату са 12.000.000 евра и финансијски се жртвује за спас каријере.

У Интеру га виде као велико појачање у покушају да прекину доминацију Јувентуса, док ће Стара дама покушати да реализује посао који јој је измакао пре пет година. Тада је Санчез био велика жеља АнтонијаКонтеа, клуб му га је обећао, али није испунио обећање. Недолазак Санчеза је био један од разлога за раскол и свађу између управе и тренера Јувентуса. Конте је напустио клуб неколико дана касније...

Санчез не би имао проблема да се привикне на лигу јер је афирмацију и стекао у Серији А носећи дрес Удинезеа из којег је отишао у Барселону.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар