Šesti trofej Kupa za Sarajevo!

Fudbaleri Sarajeva su pobjednici Kupa Bosne i Hercegovine po šesti put čime su se izjednačili po broju pehara sa gradskim rivalom Željezničarom!

Fudbal 15.05.2019 | 19:12
Šesti trofej Kupa za Sarajevo!
Kup BiH pripao je bordo timu!

Očekivano, s obzirom da su u prvoj utakmici finala deklasirali Široki Brijeg (3:0), pa je današnji revanš trebao da predstavlja manje-više samo formalnost za izabranike Husrefa Musemića.

Ali, nije bilo tako!

Sarajlije su osvojile trofej samo zahvaljujući sjajnoj partiji golmana Vedrana Kovačevića, koji je u barem tri-četiri navrata sjajno odbranio udarce domaćinu, ali i sreći, s obzirom da su Širokobriježani pogodili čak dvije prečke.

ŠIROKI BRIJEG - SARAJEVO 1:0 (1:0)

Sve čestitke zaslužuju izabranici makedonskog trenera Goce Sedloskog, koji su potpuno dominirali, posebno u drugom poluvremenu, ali više od Pirove pobjede nisu uspjeli da postignu iako se mirne duše može reći da ne bi bilo nezasluženo da je Široki Brijeg podigao pehar namijenjen pobjedniku Kupa BiH.

Stvorili su sijaset prilika ispred Vedrana Kovačevića, koji je maestralno branio, a kad ni golman gostiju nije ništa mogao onda je okvir gola bio saveznik kluba sa "Koševa", koju su pogađali Ivan Enin u prvom, te Dino Ćorić u drugom dijelu.

Ipak u mreži Sarajeva završila je jedna lopta i to u 23. minutu kada je Ivan Enin majstorski spoljnim dijelom kopačke asistirao Draženu Bagariću, koji se našao oči u oči sa golmanom gostiju i matirao Vedrana Kovačevića - 1:0.

Još kad je u posljednjih dvadesetak minuta Široki Brijeg imao igrača više nakon direktnog crvena kartona Harisa Kurdića, činilo se da će domaćin uspjeti možda da stigne prednost sa "Koševa", ali se bordo tim grčevito branio i uspješno odbranio do kraja i osvojio trofej.

Za "duplu krunu" Musemićevom timu, koji je lider Premijer lige BiH, biće neophodna još jedna pobjeda u posljednja dva kola.

Stadion: Pecara. Gledalaca: 3.000. Sudija: Elvis Mujić (Banovići). Žuti kartoni: Marković, Vukoja, Matić (Široki Brijeg), Kurdić, Kapić (Sarajevo). Crveni karton: Kurdić (Sarajevo).

Široki Brijeg: Bilobrk, Matić, Ćorić, Babić, Marić (od 77’ Vukoja), Ćorluka, Jurić, Kovačić, Bagarić, Marković i Enin.

Sarajevo: Kovačević, Lazić, Hebibović, Ahmetović, Rahmanović, Velkoski, Kapić (od 74’ Šofranac), Mujakić, Kurdić, Halilović (od 65’ Bekić) i Tatar.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar