Шести трофеј Купа за Сарајево!

Фудбалери Сарајева су побједници Купа Босне и Херцеговине по шести пут чиме су се изједначили по броју пехара са градским ривалом Жељезничаром!

Фудбал 15.05.2019 | 19:12
Шести трофеј Купа за Сарајево!
Куп БиХ припао је бордо тиму!

Очекивано, с обзиром да су у првој утакмици финала декласирали Широки Бријег (3:0), па је данашњи реванш требао да представља мање-више само формалност за изабранике Хусрефа Мусемића.

Али, није било тако!

Сарајлије су освојиле трофеј само захваљујући сјајној партији голмана Ведрана Ковачевића, који је у барем три-четири наврата сјајно одбранио ударце домаћину, али и срећи, с обзиром да су Широкобријежани погодили чак двије пречке.

ШИРОКИ БРИЈЕГ - САРАЈЕВО 1:0 (1:0)

Све честитке заслужују изабраници македонског тренера Гоце Седлоског, који су потпуно доминирали, посебно у другом полувремену, али више од Пирове побједе нису успјели да постигну иако се мирне душе може рећи да не би било незаслужено да је Широки Бријег подигао пехар намијењен побједнику Купа БиХ.

Створили су сијасет прилика испред Ведрана Ковачевића, који је маестрално бранио, а кад ни голман гостију није ништа могао онда је оквир гола био савезник клуба са "Кошева", коју су погађали Иван Енин у првом, те Дино Ћорић у другом дијелу.

Ипак у мрежи Сарајева завршила је једна лопта и то у 23. минуту када је Иван Енин мајсторски спољним дијелом копачке асистирао Дражену Багарићу, који се нашао очи у очи са голманом гостију и матирао Ведрана Ковачевића - 1:0.

Још кад је у посљедњих двадесетак минута Широки Бријег имао играча више након директног црвена картона Хариса Курдића, чинило се да ће домаћин успјети можда да стигне предност са "Кошева", али се бордо тим грчевито бранио и успјешно одбранио до краја и освојио трофеј.

За "дуплу круну" Мусемићевом тиму, који је лидер Премијер лиге БиХ, биће неопходна још једна побједа у посљедња два кола.

Стадион: Пецара. Гледалаца: 3.000. Судија: Елвис Мујић (Бановићи). Жути картони: Марковић, Вукоја, Матић (Широки Бријег), Курдић, Капић (Сарајево). Црвени картон: Курдић (Сарајево).

Широки Бријег: Билобрк, Матић, Ћорић, Бабић, Марић (од 77’ Вукоја), Ћорлука, Јурић, Ковачић, Багарић, Марковић и Енин.

Сарајево: Ковачевић, Лазић, Хебибовић, Ахметовић, Рахмановић, Велкоски, Капић (од 74’ Шофранац), Мујакић, Курдић, Халиловић (од 65’ Бекић) и Татар.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар