Mitrović se seli u Bundesligu?!

Stari udvarači će pokušati treći put! Sve veća konkurencija za potpis srpskog napadača! Mitre, izaberi: Čempionšip, Premijer ili Bundes? Za sada su ove karte na stolu. . .

Fudbal 15.05.2019 | 18:48
Mitrović se seli u Bundesligu?!
Kako se bliže kraj sezone i rastanak Aleksandra Mitrovića i Fulama, tako i raste broj zainteresovanih klubova za potpis srpskog reprezentativca.

Pored faraonske ponude iz Kine koja mu stoji na stolu od januara, za Mitrovića se intereseuje i nekolicina engleskih premijerligaša među kojima su Vest Hem i Sautempton najozbiljniji. Oba kluba će drastično izmeniti izgled napadačke linije i imaju ozbiljne namere sa Mitrovićem. Lester, Palas i Evrton koji su se stidljivo pominjali kao mogući kupci, i dalje ne prave nikakve konkretne korake po pitanju Mitrovića.

A sada se pojavio i potencijalni poslodavac iz Nemačke. Sport Bild danas u štampanom izdanju piše da je za Mitrovića ozbiljno zainteresovan Bajer iz Leverkuzena koji ga je želeo i ranijih godina. Farmaceuti se trenutno bore za plasman u Ligu šampiona za šta im je potrebna pobeda u poslednjem kolu protiv  Herte i kiks Borusije Menhegladbah. Od tog ishoda će zavisiti i transfer politika na leto.

Leverkuzen je već kao veliko pojačanje doveo Kerima Demirbaja iz Hofenhajma, ali biće još promena. Ako klub sa BajArene izvisi za plasman u Ligu šampiona, suočiće se sa egzodusom nekih od najboljih igrača. Reprezentativni triling Kaj Haverc, Julijan Brant i Džonatan Ta želi da igra Ligu šampiona i mogli bi da napuste Leverkuzen ovog leta. Kao i čileanski vezista Čarls Arangiz koji želi da se vrati u Južnu Ameriku bez obzira na ishod trke za Ligu šampiona.

Haverca želi Bajern, Branta hoće Borusija Dortmunda, italijanski i engleski klubovi, ali nevezano za njihov status, u Leverkuzenu su procenili da im je potreban Mitrović kao klasičan napadač. U većem delu sezone, „devetku“ je igrao Kevin Foland, ali on nije taj tip igrača. Leverkuzen je za tu ulogu pre dve godine doveo Lukasa Alarija iz River Plejta, ali Argentinac za dve sezone nije nikoga ubedio da je vredeo uloženih para.

Alario je uglavnom ulazio kao rezerva u Bundesligi, tek u finišu sezone je vezao nekoliko mečeva kao starter kada je Foland pomeren na krilo ali ni to mu nije pomoglo. Postigao je samo šest golova na 26 mečeva u kojima je kao starter odigrao tek šest i u svakoj je zamenjen. Alario i Bajer Leverkuzen nisu legli jednom drugom, a ruku pasa mu nudi Čolo Simeone koji ga želi kao rezervnog napadača u Atletiku.

Zato Bajer vidi Mitrovića kao idealnu zamenu i prvog špica u sledećoj sezoni. I nije prvi put da interesuju za srpskog napadača. Aspirini su bili jedan od zainteresovanih klubova kada je Mitar odlazio iz Partizana 2013. godine i kada je izabrao Anderleht. Želeli su ga i 2015. godine kada je iz Brisela izabrao ponudu Njukasla. Sada se nadaju da je došla treća sreća.

Cena bi mogla da bude problem jer nemački klub želi da dobije Mitrovića za oko 20.000.000 evra, dok je Fulam istakao cenu od 35.000.000 evra. Londonski klub tom cenom pravi početnu pregovaračku poziciju i verovatno će popustiti malo. Da li će to boiti dovoljno da Leverkuzen pobedi konkurenciju premijerligaša, videćemo...

Aleksandar Mitrović nalazi se na prekretnici karijere.

Prethodnih godinu i po dana provedenih u Fulamu bili su vrlo dobri, postao je glavni igrač ekipe, počeo je redovno da postiže golove, izborio je promociju u Premijer ligu, nosio kapitensku traku, ali previše je problema imao tim sa "Krejven kotidža" da bi zadržao status u eliti.

Neki izvori u Fulamu tvrde da će i naredne sezone sa tim klubom igrati u Čempionšipu, ali uopšte ne mora tako da bude pored toliko interesovanja za njega...

Već duže vreme se priča o tome a ga želi Vest Hem kome je neophodan "razbijač" u napadu, potom se u britanskoj javnosti javila informacija da je Sautempton voljan da ga dovede ovog leta, dok je možda najprimamljivija opcija - ona koja iziskuje promenu takmičenja.

Kako prenosi "Bild", Aleksandar Mitrovićje na meti Bajera iz Leverkuzena koji je u njega spreman da uloži 20 miliona funti, a nudi i šansu za visoke pozicije u Bundes ligi. 

"Aspirindžije" su trenutno na deobi četvrtog mesta u Nemačkoj koje vodi u Ligu šampiona, a utakmice poslednjeg kola, ne samo njihove nego i Menhenglabaha i Frankfurta, odrediće ko će u ovo takmičenje pored Bajerna, Dortmunda i Lajpciga.

To može da bude veliki motiv za Mitrovića koji je prethodnih godina nastupao za timove iz donjeg dela tabele, što bi možda bila i njegova šansa da dodatno popravi golgeterski učinak.

Bajer bi dolazak Mitrovića mogao da finansira prodajom Julijana Brandta, koji je ovih dana povezivan sa Totenhemom i Dortmundom, samo ostaje pitanje da li srpski napadač želi da promeni ligu pošto se lepo snašao u Engleskoj.

Aleksandar Mitrović je ove sezone u Premijer ligi za Fulam postigao 11 golova na 37 utakmica i bio je nesumnjivo najbolji fudbaler svoje ekipe.

Možda je vreme za naredni korak u karijeri...

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar