Митровић се сели у Бундеслигу?!

Стари удварачи ће покушати трећи пут! Све већа конкуренција за потпис српског нападача! Митре, изабери: Чемпионшип, Премијер или Бундес? За сада су ове карте на столу. . .

Фудбал 15.05.2019 | 18:48
Митровић се сели у Бундеслигу?!
Како се ближе крај сезоне и растанак Александра Митровића и Фулама, тако и расте број заинтересованих клубова за потпис српског репрезентативца.

Поред фараонске понуде из Кине која му стоји на столу од јануара, за Митровића се интересеује и неколицина енглеских премијерлигаша међу којима су Вест Хем и Саутемптон најозбиљнији. Оба клуба ће драстично изменити изглед нападачке линије и имају озбиљне намере са Митровићем. Лестер, Палас и Евртон који су се стидљиво помињали као могући купци, и даље не праве никакве конкретне кораке по питању Митровића.

А сада се појавио и потенцијални послодавац из Немачке. Спорт Билд данас у штампаном издању пише да је за Митровића озбиљно заинтересован Бајер из Леверкузена који га је желео и ранијих година. Фармацеути се тренутно боре за пласман у Лигу шампиона за шта им је потребна победа у последњем колу против  Херте и кикс Борусије Менхегладбах. Од тог исхода ће зависити и трансфер политика на лето.

Леверкузен је већ као велико појачање довео Керима Демирбаја из Хофенхајма, али биће још промена. Ако клуб са БајАрене извиси за пласман у Лигу шампиона, суочиће се са егзодусом неких од најбољих играча. Репрезентативни трилинг Кај Хаверц, Јулијан Брант и Џонатан Та жели да игра Лигу шампиона и могли би да напусте Леверкузен овог лета. Као и чилеански везиста Чарлс Арангиз који жели да се врати у Јужну Америку без обзира на исход трке за Лигу шампиона.

Хаверца жели Бајерн, Бранта хоће Борусија Дортмунда, италијански и енглески клубови, али невезано за њихов статус, у Леверкузену су проценили да им је потребан Митровић као класичан нападач. У већем делу сезоне, „деветку“ је играо Кевин Фоланд, али он није тај тип играча. Леверкузен је за ту улогу пре две године довео Лукаса Аларија из Ривер Плејта, али Аргентинац за две сезоне није никога убедио да је вредео уложених пара.

Аларио је углавном улазио као резерва у Бундеслиги, тек у финишу сезоне је везао неколико мечева као стартер када је Фоланд померен на крило али ни то му није помогло. Постигао је само шест голова на 26 мечева у којима је као стартер одиграо тек шест и у свакој је замењен. Аларио и Бајер Леверкузен нису легли једном другом, а руку паса му нуди Чоло Симеоне који га жели као резервног нападача у Атлетику.

Зато Бајер види Митровића као идеалну замену и првог шпица у следећој сезони. И није први пут да интересују за српског нападача. Аспирини су били један од заинтересованих клубова када је Митар одлазио из Партизана 2013. године и када је изабрао Андерлехт. Желели су га и 2015. године када је из Брисела изабрао понуду Њукасла. Сада се надају да је дошла трећа срећа.

Цена би могла да буде проблем јер немачки клуб жели да добије Митровића за око 20.000.000 евра, док је Фулам истакао цену од 35.000.000 евра. Лондонски клуб том ценом прави почетну преговарачку позицију и вероватно ће попустити мало. Да ли ће то боити довољно да Леверкузен победи конкуренцију премијерлигаша, видећемо...

Александар Митровић налази се на прекретници каријере.

Претходних годину и по дана проведених у Фуламу били су врло добри, постао је главни играч екипе, почео је редовно да постиже голове, изборио је промоцију у Премијер лигу, носио капитенску траку, али превише је проблема имао тим са "Крејвен котиџа" да би задржао статус у елити.

Неки извори у Фуламу тврде да ће и наредне сезоне са тим клубом играти у Чемпионшипу, али уопште не мора тако да буде поред толико интересовања за њега...

Већ дуже време се прича о томе а га жели Вест Хем коме је неопходан "разбијач" у нападу, потом се у британској јавности јавила информација да је Саутемптон вољан да га доведе овог лета, док је можда најпримамљивија опција - она која изискује промену такмичења.

Како преноси "Билд", Александар Митровићје на мети Бајера из Леверкузена који је у њега спреман да уложи 20 милиона фунти, а нуди и шансу за високе позиције у Бундес лиги. 

"Аспиринџије" су тренутно на деоби четвртог места у Немачкој које води у Лигу шампиона, а утакмице последњег кола, не само њихове него и Менхенглабаха и Франкфурта, одредиће ко ће у ово такмичење поред Бајерна, Дортмунда и Лајпцига.

То може да буде велики мотив за Митровића који је претходних година наступао за тимове из доњег дела табеле, што би можда била и његова шанса да додатно поправи голгетерски учинак.

Бајер би долазак Митровића могао да финансира продајом Јулијана Брандта, који је ових дана повезиван са Тотенхемом и Дортмундом, само остаје питање да ли српски нападач жели да промени лигу пошто се лепо снашао у Енглеској.

Александар Митровић је ове сезоне у Премијер лиги за Фулам постигао 11 голова на 37 утакмица и био је несумњиво најбољи фудбалер своје екипе.

Можда је време за наредни корак у каријери...

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар