Uhapšen radnik Ministarstva rada

Pohapšeno je i nekoliko vlasnika kompanija u Srbiji jer su tražili novac od humanitara.

Srbija 11.05.2019 | 11:33
Uhapšen radnik Ministarstva rada
Predstavnici nekoliko većih srpskih kompanija, kao i službenik Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u vladi Srbije, uhapšeni su juče u koordiniranoj akciji pripadnika Bezbjednosno-informativne agencije, Odjeljenja za borbu protiv korupcije UKP i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, zbog sumnje da su tražili novac od nevladine humanitarne organizacije "28. jun".

Naime, Bojan Mišić, špediter iz Niša, vlasnik i direktor "BRW Cars", Draško Kandić, službenik firme "Trace Serbia", Nebojša Nešić, vlasnik i direktor firme "Herba Farm" i Milenko Nikić, visokorangirani službenik u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Srbije, lišeni su slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo trgovina uticajem iz člana 366 KZ RS.

Oni su protivpravno zahtijevali od predstavnika NVO "28. jun" novčanu nadoknadu u iznosu od 37.500 evra, kako bi omogućila nesmetan uvoz humanitarne pomoći u vidu medicinske opreme, koje su predstavnici nevladine humanitarne organizacije "28. jun" prikupili i uputili zdravstvenim ustanovama u Nišu, KiM, Republici Srpskoj, kao i povratničkim srpskim sredinama u Hrvatskoj.

Nakon lišavanja slobode pomenutih lica pristupiće se pretresu po ZKP-u poslovnih kancelarija i stambenih objekata koje koriste pomenuta lica, u cilju fiksiranja materijalnih dokaza za izvršeno krivično djelo.

Određeno je rešenje o zadržavanju u trajanju od 48 časova Bojanu Mišiću, špediteru iz Niša, Drašku Kandiću, službeniku firme "Trace Srbija", Nebojši Nešiću, vlasniku firme "Herbafarm" i Milenku Nikiću službeniku ministarstva za rad zapošljavanja boračka i socijalna pitanja.

(Blic)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Joca

11.05.2019 16:50

Bivši Vulinov savetnik http://www.prelistavanje.rs/vest/prikazi/nikic-sef-vladine-kancelarije-za-kim/792307

ODGOVORITE