BG: Skup podrške - Budućnost Srbije

Emisari iz celog sveta dolaze u Beograd da mi kažu - učini nešto za Albance, umili se malo njima, da bi ukinuli takse, a moj odgovor je da ništa nećemo učiniti.

Srbija 19.04.2019 | 18:44
BG: Skup podrške - Budućnost Srbije
Priština mora da ukine takse, da bi se razgovaralo, poručio je večeras predsednik Aleksandar Vučić.

"Moj odgovor, naš odgovor, odgovor jedinstvene Srbije, bez obzira što to neće biti lako učiniti je - ništa nećemo da učinimo. Mnogo toga smo učinili, red je da se vi ponašate civilizovano, normalno", rekao je Vučić.

On je istakao da nije normalno da se uvode takse na robu u 21. veku i da mogu da prete, da vrše pritisak kakav hoće, Srbija je rekla - povucite takse, razgovaraćemo.

"A, mi vama da činimo ustupke, da biste rekli da je Srbija ponižena i poražena... naš odgovor je jasan", rekao je predsednik Srbije.

On je naglasio da postoji samo jedna stvar koju je gore izgubiti od glave, i koja je najskuplja na svetu - obraz, i to, poručio je, ne bi trebalo da zaborave ni oni na Zapadu, ni Albanci.

"Obraz je najskuplja stvar na svetu. Nemojte nikad da pokušate Srbiji da ga ukaljate", podvukao je Vučić.

On je preneo da je danas na skup u Beograd sa KiM došlo oko 7.500 ljudi, a da desetak autobusa nije bilo dozvoljeno da pređu administrativni prelaz.

Kako je rekao, kada je video toliki broj Srba sa KiM, nije se samo radovao tome, iako mu je neizmerno drago, jer je to za njega i najveći teret oko vrata, koji je neko mogao da mu stavi.

"Znam kolika je moja odgovornost i briga za ljude na KiM. Neće nam biti lako i zato još jednom hvala što ste u ovolikom broju došli. Bez vas ovoliko, ne bih mogao da izađem pred Sija, Putina, Merkel, Makrona u narednih nekoliko dana", istakao je srpski predsednik.

Jedinstveni bukvar i jedinstvena čitanka



Hoćemo da napravimo jedinstveni bukvar i jedinstvenu čitanku za svu srpsku decu, bez obzira koja im je zemlja matična, rekao je večeras predsednik Aleksandar Vučić u Beogradu.

"Time se ujedinjujemo, a nikoga ne ugrožavamo", poručio je sa velikog mitinga u okviru kampanje "Budućnost Srbije".

Kako je naveo, hoće da učimo od onih koji su uspeli da sačuvaju svoj jezik, pismo i kulturu, poput Nemaca, koji su prošli teška vremena, ali i danas su među najmoćnijima u svetu.

Znam, dodao je, da imamo bezbroj nacionalnih problema i velike pritske, ali, čuvajući jezik, pismo i kulturu, kako su učinili Nemci, "iako mi nismo tako veliki, mali smo brojčano,", ali smo dovoljno ponosni da smo svesni izazova koji su pred nama.

"Znam da me niste birali da biste slušali ono što volite, već da radim ono što je najteže, ali i da bi Srbija živela bolje, a građani imali budućnost", poručio je okupljenim građanima.

"Jedinstvo srpskog nacionalnog korpusa niko ne može uništiti"



Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras sa skupa "Budućnost Srbije" da su svi Srbi u regionu koji su došli u Beograd pokazali da, u ma koliko država da živimo i koliko problema da imamo, da jedinstvo srpskog nacionalnog korupusa niko ne može da uništi.

"Da ne može ništa da nas razdvoji, jer pripadamo istom narodu i imamo isti jezik i istu kulturu", naglasio je Vučić.

Zahvalio je svim ljudima koji su došli iz svih delova Srbije, KiM, Vojvodine, Šumadije, istoka i juga i zapada Srbije, ali i Srbima iz Republike Srpske, iz Crne Gore, Severne Makedonije, Vukovara, Knina, Kistanje i drugih delova Hrvatske.

"Kada se nešto loše događa u Beogradu, to jednako brine i Srbe u Prijedoru i Pljevljima, bez obzira na to što žive u drugim državama, a i mi brinemo kada se nešto Srbima dešava u Šamcu ili Herceg Novom".

Poručio je da Srbija poštuje teritorijalni integritet svake zemlej u regionu i da nikog nismo uvredili ili ugrozili.

"Imamo pravo da se zovemo Srbima, nikoga ne ugrožavajući i čuvajući nacionalni identitet i da čuvamo srpski jezik i da branmo srpsko ćilrilično pismo", poručio je Vučić.

Kaže da su građani koji su došli u tolikom broju pokazali večeras koliko ljudi poštuje rad, trud i marljivost.

"Hvala, dragi prijatelji, pokazali ste da dela cenite mnogo više od obećanja, da poštujete one koji hoće pristojnu Srbiju i modernu i uspešnu Srbiju,a da ne poštujete one koji bi Srbji samo da prete i da je ruše. Večeras za razliku od svih drugih, o onima koji su politički protivnici neću reći nijednu reč, već o našoj Srbiji i buducnosti ću govoriti", naveo je Vučić. 

Podsetio je da je Beograd tražio kompromis sa Albancima, ali mnogi u svetu nisu, kaže, razumeli koliko smo bili spremni za kompromis i gledali su samo da na svaki način ponize Srbiju.

Podsetio je da je Beograd ispunio sve obaveze iz Briselskog sporazuma, a Priština ni jednu jedinu - Zajednicu srpskih opština.

"Kada smo razgovarali, molili smo i upozoravali da ne formiraju kosovsku vojsku, da nije čak ni s skladu sa tzv. kosovskim ustavom, a čak je i generalni sekretar na to upozorovao, a oni su je oformili. Kada smo molili da ne idu dalje u to, uveli su takse, kojima treba ekonomski da unište Srbe. Molio sam ih u Briselu pre 6 meseci, da ne donose platformu koja nije za dijalog, rekli su da se neće pojaviti na dnevnom redu, a onda su je baš takvu izglasali", konstatovao je Vučić.

Moj posao kao predsednika Republike je da čuvamo mir, poručuje predsednik.

"Mi Srbi možda smo i najvise ratova imali u 20. veku. Želim da u 21. nemamo nijedan, da pricamo o našim junacima sa Košara i iz drugih ratova, ali da nemamo nove junake, da nam junaci budu oni koji će da izvoze softvere, naše najbolje proizvode u svet, da probamo da napravimo takvu politiku da idemo u korak sa svetom, budemo bolji od drugih", rekao je Vučić.


Miting Budućnost Srbije održan je večeras na Trgu Nikole Pašića ispred Doma Narodne skupštine.

Neformalni deo mitinga "Budućnost Srbije" počeo je koncertom Ace Lukasa, a zatim je na binu izašao Bora Đorđević.

Na skupu prisustvuju i građani Republike Srpske koji su došli da daju podršku predsjedniku Vučiću i Srbiji.



U Beogradu na skupu Budućnost Srbije je i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji stoji uz predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Prema procjeni policije na skupu u Beogradu prisustvuje preko 120 hiljada građana.

BN TV

Komentari / 28

Ostavite komentar
Name

PLACKO

19.04.2019 16:49

Podjelili narod u srpskoj pa sad podjelili narod u Srbiji,Ta dvojica psihopata pod hitno van iz politickog uticaja

ODGOVORITE
Name

Istina

19.04.2019 17:36

Sastali se dva licemjera ali uprkos sve sto su stekli ili hoce pred vratima su im Ameri Njemci Feancuzi Englezi i ne zreba vise a da ne brojim Tursku koja posmatra i samo suti pa srbi izvolite..

Name

Sale

19.04.2019 19:17

Crknut ćete od muke... gledajte složne Srbe i puknite od muke dušmani.

Name

Радојица

19.04.2019 20:39

Квислинзи и остали српски непријатељи знам да вам данас није драго али живот није само мед и млијеко.

Name

Re Radojica

19.04.2019 21:26

A je ti garant imas veselu svesku iz 4 osnovne kao zadnju procitanu knjigu.To proglasavanje svakog pametnog Srbina za izdajnika je vec postalo ogavno.Na primjer Slobodan Jovanovic je bio izdajnik.A ovih 2 miliona placenih da dodju manje vrijedi od jednog Srbina sa Stenforda.Nema jedinstva medju nama.Nikada.

Name

Draskovic

19.04.2019 21:40

Imao je Vuk i vece mitinge pa zavrsi kod Dane.Kuci.Jel ovo znaci da ste pametni.

Name

RE SALE

20.04.2019 03:44

Nisu ovo slozni srbi.Ovo su srbi po zadatku.Da nisu dosli ne znam gdje bi vise radili.Iz RS ih je doslo nekoliko hiljada.

Name

Re Radojica

20.04.2019 05:22

Ali što nama Srbima ni sa jednim predsjednikom, život je bio daleko od meda i mlijeka. Nakon govora u Gazimestanu, sve nam je krenulo naopako, a bojim se budale ne nauče ni na svojim greškama. Mi smo željni sistema, ali nam je ipak draži kult ličnosti i ponos bez pokrića.

Name

Djunta bl

19.04.2019 16:50

E, ako im je Vučić budućnost onda će ostati zakovani za sadašnjost! U svakom slučaju suosjećam sa njima.

ODGOVORITE
Name

re

20.04.2019 07:07

"Dodik je najobičniji trabant trenutnog režima u Srbiji, moneta za potkusurivanje..."

Name

BL

19.04.2019 17:10

Znam da vam nije lako gledati ovaj velicanstven skup ali sta ja tu mogu.Narod je izabrao.

ODGOVORITE
Name

re bl

19.04.2019 21:40

Milosevic je imao velicanstvenije mitinge,ovi su male mace za Slobu,kad god smo se divili ovoj vjestackoj slozi,placali smo visoku cijenu.Pitanje svih pitanja,zasto vlasti treba miting kad imaju podrsku naroda,ovi sto su dosli na miting,nije potvrda da Srbija ide pravim putem,ovo je sve kic,jer se nas Dodi lijepi za svaku vlast,svaka zadnja vlast mu najbolja,traju dugo jer nazalost nismo kao narod vecinski dozivjeli katarzu.

Name

Joja

19.04.2019 17:30

Nek Bora razguli onu: "Pogledaj dom svoj andjele, Sve sami bogalji i prokleti...."

ODGOVORITE
Name

KIM

19.04.2019 17:41

AKO SE NE BUDU OSMJEHIVALI VELIKOM VODJI..BIT CE KAZNJENI..KO I MI OVDJE..AL MI ODOSMO...BOZE STA URADISE SA NARODA..

ODGOVORITE
Name

A

19.04.2019 17:53

gdje su gradjani iz BL?

ODGOVORITE
Name

Ratko

19.04.2019 18:03

Srbija i Republika Srpska, lose, losijje, najlosije, danas. Plasim se da ce sutra biti jos losije. Pitam se da li se ovi sa slike zapitaju sta ce biti prekosutra?

ODGOVORITE
Name

pitam se

19.04.2019 19:13

u kojoj funkciji je tamo dodik ? presjednistvo BIH se ne mijesa u ovakva dogadanja u Srbiji. pitam se sta misle ona dvojica u SA?

ODGOVORITE
Name

kuku nama sa nama

19.04.2019 20:09

ćute i čekaju priliku da mu poture ligure,ali nije mi što će on najebati,nego sjeba i nas obične smrtnike...koja tuga..dezertera ste izabrali da nam uništi ono za šta ginusmo...

Name

Re.

19.04.2019 20:35

Dodik je državljanin Srbije,tako glasa,sad je u društvu svog predsednika. Koga je briga šta misle oni iz Teherana

Name

Istine radi

20.04.2019 05:55

Ispred familije svoje tamo je Dodik Milorade. I imovina njegova tamo je, nekretnine i slično, tamo su poslovi njegovi, investicije, stanogradnja, druga gradnja, ima toga...

Name

re pitam se

20.04.2019 06:23

Pitam se i ja, kako je najavljen njegov govor, to je ključno, ako je kao član predsjedništva BiH onda je to prenos nadležnosti, jer RS ima predsjednika, ako je najavljen kao predsjenik snsd-a RS to je onda OK. najava njegovog govora je ujedno i odgovor, možda je neko gledao pa neka nam kaže. Uglavnom ovi političko-populistički mitinzi su ostali samo u Srbiji, nigdje toga više nema.

Name

Tina

19.04.2019 21:15

Ako ukinete takse,razgovaracemo o priznanju Kosova i ulasku BiH u Nato .Kako nas samo vozaju ova dva probisveta.

ODGOVORITE
Name

Re

20.04.2019 06:18

“Nikad nam bolje nije išlo.” A javni dug dupliran sa 15 na 30 milijardi dolara, a nijedan projekat nije završen.

Name

neko

19.04.2019 21:47

Ovaj miting može da smeta samo okorjrlim neprijateljima srpskog naroda, protekao je mirno, dostojanstveno, svi koji su se obratili mnogobrojnim građanima imali su civilizovan, izbalansiran govor, koji nikoga ne vrijeđa, naprotiv. Zadovoljstvo ih je bilo i slušati i gledati.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

20.04.2019 14:20

A ko su to neprijatelji ponizeni obespravljeni siromasni Srbi svi Srbi koji drugacije misle ili kazu da nesto ne valja.Svi Srbi koji nisu pripadnici SNS ili SNSD svi oni koji misle svojom glavom i bore se za svoja osnovna ljudska prava.Da i to su najveci Srpski neprijatelji.Sto niste odrzali taj skup u Nisu ili Vranju zasto ne u Bujanovcu Novom Pazaru.

Name

dok

19.04.2019 22:59

Bora izašao na binu....? Znači, gotovo je!

ODGOVORITE
Name

Boris

20.04.2019 00:28

Srbija najsiromasnija u Evropi,poslije BiH,a on prica o buducnosti Srbije?

ODGOVORITE
Name

Dva crna gavrana

20.04.2019 06:15

Srbi ne trebaju ništa da govore. Ima ko će umjesto njih, ispred njih, za njih, u ime njihovo. Evo recimo Dodik Milorade za Srbe sa lijeve, a Vučić Aleksandre za Srbe sa desne strane rijeke Drine. I zato pamet u glavu, a glavu dolje, i jezik za zube. Davno još onaj arhipastir, što ga i grešna i dužna posvetiše, reče i zapisa: Na nebu bog, na zemlji gospodar, u kući domaćin. Eto, to je ta čarobna formula, univerzalna matrica vlasti i vladanja. Demokratija za srbe, demokratija po mjeri srpskih poglavica i doglavica.Samodržačka autokratija i autarkija, voluntarizam, improvizacija i blef. I sve više na bananu podsjeća. Nije dobro niti će biti, nisu izgledi.

ODGOVORITE