Srbija protiv sankcija Rusiji

Srbija neće nametnuti nikakve restriktivne mere Rusiji uprkos pritisku, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Srbija 19.04.2019 | 07:54
Srbija protiv sankcija Rusiji
"Prijateljstvo Srbije i Rusije je tradicionalno. Sada su naši odnosi na nivou strateške saradnje. Zato Srbija nikada nije imala i nikada neće nametnuti sankcije ili druge restriktivne mere Rusiji, uprkos pritisku na Srbiju", rekao je Dačić za rusku Izvestiju, prenosi Tas s.

Prema njegovim rečima, planovi Srbije da postane deo EU neće ometati razvoj odnosa s Rusijom.

Dačić je istakao da Moskva pomaže Beogradu u odbrani nacionalnih interesa, uključujući i pitanje Kosova.

"Bilo bi nekorektno, blago rečeno, pratiti zapadne zemlje u uvođenju sankcija", rekao je Dačić.

(Tanjug)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Bl

19.04.2019 06:10

E bas vam Rusi pomazu.

ODGOVORITE
Name

zapad voli albance

19.04.2019 07:11

A sto nam zapad pomaze nek plate samo sto su porusili a koliko su neduznog naroda pobili iopet hoce neke rezolucije

Name

izraelac

19.04.2019 07:51

Zapad je porušio ono što se izgradilo od zapadnih kredita ko i danas mmf.. i kad im ne vratiš kredit onda te gađaju a predsednjk milošević ti kaže da ostanemo u zgradi dok gađaju. staviš target i pogineš. ovaj Dačić je iz tih vremena ruski operativac... oće da nas gađaju opet..

Name

kuku nama sa nama

19.04.2019 06:34

E onda necete smjeti ni misliti o Kosovu,a kamoli pregovarati

ODGOVORITE
Name

Exit

19.04.2019 08:00

Da sam na mjestu Eu ,prekinuo bi svaku saradnju sa Srbijom i potvrdio geostateski polozaj Srbije,uveo vize za EU.Vidljivo je da je Srbija izolovano ostrvo u svojim politickim stavovima,jer se jos nalazi u Ruskom kandzama.Makedonija se izvukla ,Crna Gora isto. Da bi bili clan EU drzave kandidati moraju ili bi trebali koordinisati svoju vanjsku politiku sa Eu.Ali i ne mora ako nece.Onda idu vize ,povlace se investitcije....Pa stanite onda u red pred Rusku ambsadu i cekajte radne vize ..... Vucic nek ganja Volgu a ne Vw itd,itd

ODGOVORITE
Name

Posmatrac

19.04.2019 09:48

Vidi se da si ti jedan neobrazovan tip kad dodje do tih viza one idu reciprocno pa onda ti iz eu kuda ce prema Turskoj sa kojom mnogo rade i ostalim zemljama Male Azije vec preko Srbije nece preko Rumunije koja je u EU ali ti o tome neznas nista i lupas gluposti iz neznanja i mrznje prema Srbiji i Srpskom narodu

Name

Rade

19.04.2019 10:40

Sad cijeli svijet strahuje zbog takve odluke Srbije. Shvatite jednom ko smo i koliki smo za ovaj svijet

ODGOVORITE
Name

Filozof

19.04.2019 13:14

Puno ovi takozvani politicara bi trebalo odvesti kod psihijatra.Samo da to budu stranci jer to domaci nisu j er imaju kupite diplome..

ODGOVORITE