Poruke na Velodromu: Bježite dok još ima vremena!

Pripremite se da patite! Dovitljivi su u Marselju. . .

Fudbal 07.04.2019 | 10:00
Poruke na Velodromu: Bježite dok još ima vremena!
Pri izlazu na travu kultnog stadiona Liverpula stoji čuvena tabla „This is Anfield“, u Sent Etjenu na primer dok ulazite na „Žofri Gišar“ piše „Dobro došli u kazan“, a s namerom da zaplaše protivnika i pokažu mu u kakvu su instituciju stigli rešili su i čelnici Marselja da ukrase parolama zidine Velodroma, u prolazu od svlačionica do terena.

Tako je zdanje devetostrukog prvaka Francuske osvanulo u novom ruhu. Primera radi, u tunelu se mogu pročitati sledeće parole: „Dobro došli kod ludaka“ ili „Vi koji ulazite ovde - ostavite svaku nadu“, što je citat iz Danteove „Božanstvene komedije“. Možda će nekom da se vežu noge posle poruke „Pripremite se da patite“, „Bežite dok još ima vremena“ ili „Dobrodošli u džunglu“.

Ima i slogana kojima je cilj podizanje morala sopstvenoj ekipi, te su jasno uočljivi oni na kojima piše „Mi smo jedini Olimpik koji se računa“, kao podsećanje da onaj drugi, iz Liona, nije važan, sve do onog „Nikog se ne bojimo“.

Lepo izgleda, ali nismo sigurni koliko je efektno, jer je „debi“ ovih grafita minulog vikenda protiv Anžea prošao neslavno, pošto su gosti, iako su gubili 0:2 posle 16 minuta do kraja uspeli da izvuku remi.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar