ITA: Pobijedili Juventus, pa izgubili u Udinama!

Fudbaleri Đenove poslije pobjede nad šampionom položili oružje na gostovanju Udinezeu. “Zebre” slavile 2:0 uz prelijep pogodak Rolanda Mandragore.  Juve, razmisli opet! Mandragora u stilu Jeboe – prijem na grudi, pa volej pod prečku sa 25 metara! Udineze savladao Đenovu i uplovio u bezbedne vode.

Fudbal 30.03.2019 | 19:35
ITA: Pobijedili Juventus, pa izgubili u Udinama!
Davide Nikola je otpušten, Igor Tudor se na trijumfalan način vratio na Friuli. Povratnički debi hrvatskog stratega pamtiće se po pobedi Udinezea nad Đenovom od 2:0, ali i dva prelepa gola Zebri od kojih se posebno ističe onaj Rolanda Mandragore u 61. minutu, tek da ponovimo gradivo – Juventus ne kupuje neznalice.

Otkud sad Juventus u priči? Pa zato što je 21-godišnji vezista u Udine stigao baš iz Juventusa nakon što je profesionalnu karijeru počeo baš u Đenovi. Posle kaljenja u Peksari uzeo ga je Juve za 6.000.000 evra, ali ga je posle samo jedne ligaške utakmice u seniorskom timu prosledio Udinezeu za 20.000.000. S tim da je Juve zadržao pravo da ga u naredne dve godine otkupi nazad za 26.000.000 evra, mada se ta opcija do sada nije pominjala.

Posle današnjeg gola sigurno hoće. Ignasijo Poseto je sa desnog boka vratio loptu u centar, a tamo ju je Mandragora primio na grudi i u stolu legendarnog Entonija Jeboe volejom sa 25 metara poslao pravo u rogalj protivničkog gola. Sreća pa Jonut Radu nije stigao tu loptu, da jeste ostao bi bez ruke.

Tek nešto manje lep gol je još u uvodnim minutima – u četvrtom da budemo precizni – postigao Stefano Okaka Čuka, mada je on samo bio egzekutor savršene kontre u kojoj su učestvovala četvorica igrača domaćeg tima. Na kraju je Seko Fofana odložio loptu do Okake Čuke, a ovaj je odličnu akciju krunisao golom za inicijalno vođstvo Udinezea.

Mandragora je kasnije potvrdio ostanak bodova na Friuliju, veoma važnih bodova u borbi za opstanak. Ono što još više hrabri navijače Zebri jeste ipak igra Tudorovog tima. Nastave li ovako, pitanje opstanka se neće postavljati.

Što se tiče Đenove, razočaravajuće izdanje samo dve nedelje nakon neočekivane pobede nad Juventusom. Darko Lazović kao da se izmorio igrajući za reprezentaciju Srbije, danas nije bio na nivou, pa je zamenjen već u 46. minutu. Ivan Radovanović je bio među boljima u poraženom timu, ali nije imao sreće da bar jedan od tri njegova veoma dobra pokušaja završi u mreži protivnika. Pogodio je glavom stativom, dva puta sa distance tukao kao iz topa, ali... Ono što njemu nije uspelo pošlo je za rukom Mandragori i tu je bio kraj.

Ni dva uzastopna poraza, ni pobjeda Đenove protiv Juventusa u prošlom kolu, nisu uplašili igrače Udinezea koji su odlučili da u subotu prekinu crnu seriju protiv crveno-plavih  i to su i učinili.

Udineze je na svom terenu savladao Đenovu 2:0 i produžio niz nepobjedivosti u međusobnim duelima na šest mečeva, u kojima su Đenovljani osvojili samo dva boda.

Domaći su pola posla napravili već u četvrtom minutu kada je Okaka pogotkom završio lijepu akciju Udinezea. međutim, poslije ovog meča svi će pričati o pogotku Rolanda Mandragore.

Momak koji je prošlog ljeta stigao iz Juventusa u 62. minutu je primio loptu na prsa na nekih 25 metara od gola, a onda ju prelijepim udarcem poslao iza leđa Radua za velikih 2:0.

Igra Đenove nije bila ni nlizu one iz prošlog kola, kada je savladan Juventus, pa je Prandeli već na poluvremenu izvršio dvije izmjene pokušavajući da promijeni odnos snaga.

Svih 90 minuta za Đenovu odigrali su srpski internacionalac Ivan Radovanović, te reprezentativac BiH Ervin Zukanović.
Teren su napustili srpski reprezentativac Darko Lazović i Argentinac Esteban Rolon, ali ulazak Danijela Bese i Gorana Pandeva nije donio željeni preokret.

Desetak minuta prije kraja utakmice Lazanja je mogao da povisi na 3:0 poslije poklon lopte domaće odbrane, ali mu je Radu odbranio stopostotnu šansu i ostalo je 2:0.

Revanširao mu se Kristijan Kuame u 88. minutu. Đenovljani su prvo pogodili prečku, a onda je Muso zaustavio pokušaj Kuamea sa tri pet metara na samoj gol-liniji.

SERIJA A, 29. kolo:

Udineze – Đenova 2:0 (1:0)
/Okaka 4, Mandragora 62/

Juventus – Empoli 18.00
Sampdorija – Milan 20.30

Nedjelja

Parma – Atalanta 12.30
Roma – Napoli 15.00
Fiorentina – Torino
Frozinone – SPAL

Bolonja – Sasuolo
Inter – Lacio

Odigrano u petak

Kjevo – Kaljari 0:3 (0:3)

/Pizakane16, Žoao Pedro 33, Jonica 43/

TABELA: Juventus 75, Napoli 60, Inter 52, Milan 51, Roma 47, Lacio (-1) 45, Atalanta 45, Torino 44, Sampdrija 42, Fiorentina 37, Parma 33, Kaljari (+1) 33, Đenova (+1) 33, Sasuolo 32, Udineze  28, SPAL 26, Empoli 25, Bolonja 24, Frozinone 17, Kjevo (+1) 11*

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar