ИТА: Побиједили Јувентус, па изгубили у Удинама!

Фудбалери Ђенове послије побједе над шампионом положили оружје на гостовању Удинезеу. “Зебре” славиле 2:0 уз прелијеп погодак Роланда Мандрагоре.  Јуве, размисли опет! Мандрагора у стилу Јебое – пријем на груди, па волеј под пречку са 25 метара! Удинезе савладао Ђенову и упловио у безбедне воде.

Фудбал 30.03.2019 | 19:35
ИТА: Побиједили Јувентус, па изгубили у Удинама!
Давиде Никола је отпуштен, Игор Тудор се на тријумфалан начин вратио на Фриули. Повратнички деби хрватског стратега памтиће се по победи Удинезеа над Ђеновом од 2:0, али и два прелепа гола Зебри од којих се посебно истиче онај Роланда Мандрагоре у 61. минуту, тек да поновимо градиво – Јувентус не купује незналице.

Откуд сад Јувентус у причи? Па зато што је 21-годишњи везиста у Удине стигао баш из Јувентуса након што је професионалну каријеру почео баш у Ђенови. После каљења у Пексари узео га је Јуве за 6.000.000 евра, али га је после само једне лигашке утакмице у сениорском тиму проследио Удинезеу за 20.000.000. С тим да је Јуве задржао право да га у наредне две године откупи назад за 26.000.000 евра, мада се та опција до сада није помињала.

После данашњег гола сигурно хоће. Игнасијо Посето је са десног бока вратио лопту у центар, а тамо ју је Мандрагора примио на груди и у столу легендарног Ентонија Јебое волејом са 25 метара послао право у рогаљ противничког гола. Срећа па Јонут Раду није стигао ту лопту, да јесте остао би без руке.

Тек нешто мање леп гол је још у уводним минутима – у четвртом да будемо прецизни – постигао Стефано Окака Чука, мада је он само био егзекутор савршене контре у којој су учествовала четворица играча домаћег тима. На крају је Секо Фофана одложио лопту до Окаке Чуке, а овај је одличну акцију крунисао голом за иницијално вођство Удинезеа.

Мандрагора је касније потврдио останак бодова на Фриулију, веома важних бодова у борби за опстанак. Оно што још више храбри навијаче Зебри јесте ипак игра Тудоровог тима. Наставе ли овако, питање опстанка се неће постављати.

Што се тиче Ђенове, разочаравајуће издање само две недеље након неочекиване победе над Јувентусом. Дарко Лазовић као да се изморио играјући за репрезентацију Србије, данас није био на нивоу, па је замењен већ у 46. минуту. Иван Радовановић је био међу бољима у пораженом тиму, али није имао среће да бар један од три његова веома добра покушаја заврши у мрежи противника. Погодио је главом стативом, два пута са дистанце тукао као из топа, али... Оно што њему није успело пошло је за руком Мандрагори и ту је био крај.

Ни два узастопна пораза, ни побједа Ђенове против Јувентуса у прошлом колу, нису уплашили играче Удинезеа који су одлучили да у суботу прекину црну серију против црвено-плавих  и то су и учинили.

Удинезе је на свом терену савладао Ђенову 2:0 и продужио низ непобједивости у међусобним дуелима на шест мечева, у којима су Ђеновљани освојили само два бода.

Домаћи су пола посла направили већ у четвртом минуту када је Окака поготком завршио лијепу акцију Удинезеа. међутим, послије овог меча сви ће причати о поготку Роланда Мандрагоре.

Момак који је прошлог љета стигао из Јувентуса у 62. минуту је примио лопту на прса на неких 25 метара од гола, а онда ју прелијепим ударцем послао иза леђа Радуа за великих 2:0.

Игра Ђенове није била ни нлизу оне из прошлог кола, када је савладан Јувентус, па је Прандели већ на полувремену извршио двије измјене покушавајући да промијени однос снага.

Свих 90 минута за Ђенову одиграли су српски интернационалац Иван Радовановић, те репрезентативац БиХ Ервин Зукановић.
Терен су напустили српски репрезентативац Дарко Лазовић и Аргентинац Естебан Ролон, али улазак Данијела Бесе и Горана Пандева није донио жељени преокрет.

Десетак минута прије краја утакмице Лазања је могао да повиси на 3:0 послије поклон лопте домаће одбране, али му је Раду одбранио стопостотну шансу и остало је 2:0.

Реванширао му се Кристијан Куаме у 88. минуту. Ђеновљани су прво погодили пречку, а онда је Мусо зауставио покушај Куамеа са три пет метара на самој гол-линији.

СЕРИЈА А, 29. коло:

Удинезе – Ђенова 2:0 (1:0)
/Окака 4, Мандрагора 62/

Јувентус – Емполи 18.00
Сампдорија – Милан 20.30

Недјеља

Парма – Аталанта 12.30
Рома – Наполи 15.00
Фиорентина – Торино
Фрозиноне – СПАЛ

Болоња – Сасуоло
Интер – Лацио

Одиграно у петак

Кјево – Каљари 0:3 (0:3)

/Пизакане16, Жоао Педро 33, Јоница 43/

ТАБЕЛА: Јувентус 75, Наполи 60, Интер 52, Милан 51, Рома 47, Лацио (-1) 45, Аталанта 45, Торино 44, Сампдрија 42, Фиорентина 37, Парма 33, Каљари (+1) 33, Ђенова (+1) 33, Сасуоло 32, Удинезе  28, СПАЛ 26, Емполи 25, Болоња 24, Фрозиноне 17, Кјево (+1) 11*

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар