ŠPA: Primera, liga izuzetnih golova!

"Fenjeraš" odoleo Espanjolu! Bez pobednika u Barseloni, u prvom meču 25. kola Primere.  Espanjol i Ueska podelili plen.

Fudbal 22.02.2019 | 23:34
ŠPA: Primera, liga izuzetnih golova!
Ekipa Espanjola sigurno se nadala boljem rezultatu nego što je 1:1 protiv poslednjeplasirane Ueske, naročito posle vođstva na poluvremenu.

Ali, ako se stvari gledaju iz pozitivnijeg ugla, onda se može reći da su plavo-beli tim remijem "zaokružili" uspešan februar, tokom koga su na četiri meča Primere osvojili šest bodova i nisu doživeli nijedan poraz.

U periodu koji je prethodio, imali su osam poraza u devet prvenstvenih utakmica, počev od 11. novembra!

Prednost u duelu sa Ueskom doneo je Esteban Granero iz maestralno izvedenog slobodnog udarca u 20. minutu. Ofanzivni "vezista" je sa 18 metara malo iskosa pogodio same rašlje i podsetio zbog čega je pre desetak godina nosio dres Reala.

Gosti su do izjednačenja stigli samo što je počelo drugo poluvreme. Lopta je u kaznenom prostoru uz malo sreće stigla do Habijera Ećeite, koji je bez oklevanja tukao i matirao veterana Dijega Lopeza.

Ueska je u prošlom kolu, posle dve uzastopne pobede, izgubila od Atletik Bilbaa. Ovaj bod biće joj stimulans pred izazovan mart, tokom koga će igrati samo sa timovima koji su trenutno među prvih šest na tabeli. To su Sevilja, Hetafe, Alaves i Real.

Nije baš najatraktivniji plan, u stvari je jedan od onih zbog kojih bi većina promenila kanal i zapodenula onu staru o tome kako u Španiji postoji samo pet ili šest izuzetnih ekipa, dok su svi ostali ispod proseka. I možda ćemo ih teško ubediti u suprotno, ali večeras imamo dokaze da je Primera liga izuzetnih golova, ko god da se sastane. U prvom meču 25. kola Espanjol i Ueska su odigrali nerešeno 1:1, ali su Esteban Granero i Horhe Pulido oduševili sve na RCDE stadionu.

Ovaj prvi zato što je loptu iz slobodnog udarca u 20. minutu smestio tamo gde je Santamarija – opet je dobio prednost u odnosu na našeg Aleksandra Jovanovića – ne bi uhvatio ni da umesto šaka ima lopate. Maestralan slobodnjak zaista.

Granerov gol ipak domaćima nije bio dovoljan za pobedu, pošto je Ueska uzvratila početkom drugog poluvremena. Nije doduše Pulido bio strelac, več Ečeita, ali pamtiće se asistencija petom 27-godišnjeg fudbalera. Prosto neverovatno sa koliko je osećaja prebacio tu loptu iza leđa kompletne Espanjolove odbrane.

Na kraju dakle podela plena koja Espanjol ostavlja u bezbednoj zoni, a Uesku na dnu tabele, ali posle dobre serije igara i sedam osvojenih bodova u poslednja četiri kola ipak sa mnogo više optimizma pred nastavak sezone.

La Liga, 25. kolo:
Espanjol - Ueska 1:1 (1:0)
(Granero 20 - Ečeita 47)

subota:
13.00 Hetafe - Rajo Valjekano
16.15 Sevilja - Barselona
18.30 Alaves - Selta
20.45 At. Bilbao - Eibar

nedelja:
12.00 Leganes - Valensija
16.15 At. Madrid - Viljareal
18.30 Valjadolid - Betis
20.45 Levante - Real Madrid

ponedeljak:
21.00 Đirona - Real Sosijedad

TABELA: Barselona 54, Atletiko M. 47, Real 45, Sevilja 37, Hetafe 36, Alaves 36, Sosijedad 34, Betis 33, Valensija 32, Eibar 31, Atletik B. 30, Levante 30, Espanjol (+1) 30, Leganes 29, Đirona 27, Valjadolid 26, Selta 24, Viljareal 23, Rajo Valjekano 23, Ueska (+1) 19.

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar