ШПА: Примера, лига изузетних голова!

"Фењераш" одолео Еспањолу! Без победника у Барселони, у првом мечу 25. кола Примере.  Еспањол и Уеска поделили плен.

Фудбал 22.02.2019 | 23:34
ШПА: Примера, лига изузетних голова!
Екипа Еспањола сигурно се надала бољем резултату него што је 1:1 против последњепласиране Уеске, нарочито после вођства на полувремену.

Али, ако се ствари гледају из позитивнијег угла, онда се може рећи да су плаво-бели тим ремијем "заокружили" успешан фебруар, током кога су на четири меча Примере освојили шест бодова и нису доживели ниједан пораз.

У периоду који је претходио, имали су осам пораза у девет првенствених утакмица, почев од 11. новембра!

Предност у дуелу са Уеском донео је Естебан Гранеро из маестрално изведеног слободног ударца у 20. минуту. Офанзивни "везиста" је са 18 метара мало искоса погодио саме рашље и подсетио због чега је пре десетак година носио дрес Реала.

Гости су до изједначења стигли само што је почело друго полувреме. Лопта је у казненом простору уз мало среће стигла до Хабијера Ећеите, који је без оклевања тукао и матирао ветерана Дијега Лопеза.

Уеска је у прошлом колу, после две узастопне победе, изгубила од Атлетик Билбаа. Овај бод биће јој стимуланс пред изазован март, током кога ће играти само са тимовима који су тренутно међу првих шест на табели. То су Севиља, Хетафе, Алавес и Реал.

Није баш најатрактивнији план, у ствари је један од оних због којих би већина променила канал и заподенула ону стару о томе како у Шпанији постоји само пет или шест изузетних екипа, док су сви остали испод просека. И можда ћемо их тешко убедити у супротно, али вечерас имамо доказе да је Примера лига изузетних голова, ко год да се састане. У првом мечу 25. кола Еспањол и Уеска су одиграли нерешено 1:1, али су Естебан Гранеро и Хорхе Пулидо одушевили све на РЦДЕ стадиону.

Овај први зато што је лопту из слободног ударца у 20. минуту сместио тамо где је Сантамарија – опет је добио предност у односу на нашег Александра Јовановића – не би ухватио ни да уместо шака има лопате. Маестралан слободњак заиста.

Гранеров гол ипак домаћима није био довољан за победу, пошто је Уеска узвратила почетком другог полувремена. Није додуше Пулидо био стрелац, веч Ечеита, али памтиће се асистенција петом 27-годишњег фудбалера. Просто невероватно са колико је осећаја пребацио ту лопту иза леђа комплетне Еспањолове одбране.

На крају дакле подела плена која Еспањол оставља у безбедној зони, а Уеску на дну табеле, али после добре серије игара и седам освојених бодова у последња четири кола ипак са много више оптимизма пред наставак сезоне.

Ла Лига, 25. коло:
Еспањол - Уеска 1:1 (1:0)
(Гранеро 20 - Ечеита 47)

субота:
13.00 Хетафе - Рајо Ваљекано
16.15 Севиља - Барселона
18.30 Алавес - Селта
20.45 Ат. Билбао - Еибар

недеља:
12.00 Леганес - Валенсија
16.15 Ат. Мадрид - Виљареал
18.30 Ваљадолид - Бетис
20.45 Леванте - Реал Мадрид

понедељак:
21.00 Ђирона - Реал Сосиједад

ТАБЕЛА: Барселона 54, Атлетико М. 47, Реал 45, Севиља 37, Хетафе 36, Алавес 36, Сосиједад 34, Бетис 33, Валенсија 32, Еибар 31, Атлетик Б. 30, Леванте 30, Еспањол (+1) 30, Леганес 29, Ђирона 27, Ваљадолид 26, Селта 24, Виљареал 23, Рајо Ваљекано 23, Уеска (+1) 19.

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар