Turčin se požalio: ''Ne sjećam se...''

Vozač “mazde” Alsin Levent koji je izazvao nesreću u kojoj su poginuli kralj narodne muzike Šaban Šaulić i njegov prijatelj Mirsad Kerić, rekao je u svom advokatu u pritvoru da se ne sjeća nesreće i da je u šoku. Uz to, sumnja se da je automobil kojim je upravljao ukraden.

Svijet 21.02.2019 | 11:18
Turčin se požalio: ''Ne sjećam se...''
Beživotna tijela Šabana Šaulića i Mirsada Kerića nalaze se na Institutu za sudsku medicinu u Bilefeldu, a očekuje se da će obdukcija biti izvršena danas.

U međuvremenu, Alsin Levent koji je, kako se sumnja, izazvao nesreću nalazi se u pritvoru koji mu je određen 48 sati nakon nesreće, piše Blic.

U pritvoru ga je posjetio advokat Jerit Šul, koji je kazao njemačkim medijima da je njegov klijent u šoku zbog svega što se dogodilo.

– Rekao mi je da ne može da vjeruje šta se dogodilo u nedjelju i da se uopšte ne sjeća nesreće – kazao je Šul reporterima “Vestfalen Blata”. 

On je još dodao da je njegov branjenik, nasuprot onom što se prvobitno mislilo, ima mjesto prebivališta u Njemačkoj, zbog čega će predložiti da mu se ukine pritvor.

Advokat se još osvrnuo i na “sajber linč” koji navodno trpi njegova porodica, budući da se njihove fotografije navodno pojavljuju na raznim forumima i internet portalima. Kratko je prokomentarisao da će “preduzeti nešto sa tim” jer je porodica njegovog klijenta ugrožena.

Teška saobraćajna nesreća koja se u nedjelju ujutru dogodila u Njemačkoj, kada se “mazda” zakucala u zadnji dio “seata” u kom je bio Šaulić sa prijateljima, šokirala je Srbiju. Umjesto da sa nastupa stigne kući, Šaulić je preminuo neposredno nakon nesreće u bolničkoj postelji, a dan kasnije za njim je otišao i Mirsad Kerić.

(Blic)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Murija

21.02.2019 10:42

Turcina treba zivog zakopati da ne unesreci nikog vise.uzeo nam je nasu legendu I zivot mladog Mirsada. Nas Šaban nije bio kralj.ŠABAN JE BIO KRALJ SVIM KRALJEVIMA MUZIKE.SLUSACEMO GA DOK GOD ZIVIMO. R.I.P NAS VOLJENI ŠABAN ŠAULIĆ.

ODGOVORITE
Name

Dule

21.02.2019 11:19

Pa valjda je seat iz lijeve trake zbog radova na putu usao u desnu a mazda ga zakucala. sta je tu vozac mazde kriv. kako na autoputu se vraca na desnu traku- pa ako je bezbjedno. Nije Saban ni jedini ni najbolji koji je tako glavu izgubio. Smirite strasti i hormone.

Name

XXL

21.02.2019 13:39

CUJ ZIVOG ZAKOPATI...PA VI STE GORI OD NJEGA..ZAKON JE TU DA ODREDI MJERU.A NE BUDALE KOJE BI ZAKOPAVALE ZIVE OSOBE...SACUVAJ BOZE.

Name

Re Dule

21.02.2019 19:08

Kad nemas pojma o stvarnom desavanju bolje cuti! Nike bilo mjenjanja trake sa lijeva na desno covjek se jednostavno zakucao u njih i to na djelu autoputa gdje su radovi na putu i ne seri sa izmisljotinama sa nasih portala! Porodici Saulic saucesce a Sabanu i Mirzi laka crna zemlja !

Name

Da

21.02.2019 10:51

Momak ubio si nam Kraljaaa!

ODGOVORITE
Name

Branka

21.02.2019 12:56

Ma sta pustiti treba dozivotna nesreca cuj nesreca se pravi se budala sve on zna ubio dva covjeka pjan bio nema vozacke i treba ga pustiti sacuvaj boze pa gdje je pravda dozivotna zatvor

Name

Re Branka

21.02.2019 14:10

Ma to je Mile urgirao da se pusti. Eto to su vam te uredjene države kad se tako šta dogodi kod nas odma kriv mile željka lukač, a ne zakon i sistem

Name

ma da

21.02.2019 12:35

Sjećao se on ili ne istina je da će ih nositi na savjesti dok je živ.

ODGOVORITE
Name

joke

21.02.2019 12:38

Sjetices se ti, samo polako...

ODGOVORITE
Name

...

21.02.2019 15:34

Ishod ove nesrece je u najmanju ruku tragedija i velika zalost porodicama i svima koji imaju imalo saosjecanja,ali LJUDI MOJI IMATI TOLIKO BOGATSTVO I VOZITI SE U ONOJ SKRIPCI'OD AUTA,SEAT ILI JE CAK NEKI KOREANAC(uz duzno postovanje i takvim autima),ALI ZAR TAKVE OSOBE KOJE IMAJU NOVAC,SLAVU I SVE DRUGO NESHVATAJU DA IH TREBA I MORA VOZITI PROFESIONALAC - VOZAC U ADEKVATNOM AUTU(mocnijem i jacem od ovog)...A TOM NESRECNIKU STO JE OVO UCINIO MAZDOM,AKO IMALO MOZGA IMA,,,VECA MU KAZNA U ZIVOTU NI NETREBA OD OVE STO SAM SEBI NAPRAVI