Vojni zvaničnik odbio poslušnost

Savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika SAD Džon Bolton saopštio da je vojni ataše Venecuele u UN formalno priznao Gvaida za predsednika.

Svijet 21.02.2019 | 08:23
Vojni zvaničnik odbio poslušnost
Bolton je time, ocenjuju agencije, pojačao pritisak na aktuelnog venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura, čiji legitimitet osporava predsednik Nacionalnog parlamenta i lider opozicije Huan Gvaido, ali i brojne zemlje na čelu s Amerikom.

Vojni ataše u UN, pukovnik Pedro Čirinos, objavio je da formalno priznaje Huana Gvaida za predsednika, napisao je Bolton na Tviteru. 

Inače, od kako je krenula politička kriza u Venecueli, kada se Gvaido na demonstracijama proglasio za novog predsednika, glavni tas na vagi bila je vojska. Međutim, generali su stali iza Madura, koji je reizabran za predsednika na oiozborima čiji legitimitet se odavno dovodio u pitanje. 

Ukoliko se pokaže kao tačno to što je napisao Bolton, to će biti prvi vojni zvaničnik Venecuele koji se okrenuo protiv svog vrhovnog komandanta.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

777

21.02.2019 08:30

Bacanje prašine u oči ovih ljigavih Amera, gamad gdje su se god pojavila napravila su zlo i bjedu pod plaštom demokratije,ljudskih prava,doće cica na kolica i u njihovoj zemlji, ni jedno carstvo nije do vjeka trajalo.

ODGOVORITE